JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber NTL og Fagforbundet gjøre opprør

Både Miljøpartiet De Grønne, Venstre og SV ber LO legge om kursen i klimapolitikken og ikke la seg kuppe av NHO og oljeindustrien.
Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne ber Fagforbundet og NTL gjøre opprør mot LO-ledelsen i klimapolitikken.

Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne ber Fagforbundet og NTL gjøre opprør mot LO-ledelsen i klimapolitikken.

Vidar Ruud, ANB

frifagbevegelse@lomedia.no

I alle de tre partiene er reaksjonene sterke mot kronikken LO-leder Gerd Kristiansen og NHO-sjef Kristin Skogen Lund skrev i VG i går. Der advarte de to mot å kutte for mye i klimagassutslippene i Norge.

Les mer: Les hele kronikken til Gerd Kristiansen og Kristin Skogen Lund hos VG.

Ber om LO-opprør

Den kraftigste reaksjonen kommer fra Rasmus Hansson, stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne. I et intervju med Klassekampen i dag ber han de mest klimavennlige forbundene i LO om å gjøre opprør:

– Fagforbundet er LOs største forbund og ønsker en helt annen klimapolitikk enn LOs ledelse. Vi etterlyser at de og forbund som NTL gjør opprør mot ledelsen og krever gjennomslag i klimapolitikken, sier Hansson til Klassekampen.

Hansson mener det er helt avgjørende for norsk klimapolitikk at LO skifter syn:

– LO sitter på nøkkelen til en endring i norsk klimapolitikk. Den dagen LO endrer sin innstilling, vil hele norsk partipolitikk følge etter, mener han.

Vil skape nye arbeidsplasser

Også Venstre og SV reagerer på at LO nå ser ut til å være på vei bort fra målet om at to tredeler av Norges utslippskutt skal skje innenlands.

– Jeg er utrolig lei av argumentasjonen om at klimakutt er vondt, vanskelig og vil koste arbeidsplasser. Sannheten er at omleggingen til lavutslippssamfunnet vil skape nye arbeidsplasser, er bra for samfunnet og er forholdsvis billig, sier SV-nestleder Bård Vegar Solhjell til Klassekampen.

Annonse

Flere saker

Annonse