JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber politikerne gripe inn

Nestleder Mette Gundersen i KS mener det er på tide at politikerne griper inn i lærerstreiken.
KS-nestleder Mette Gundersen (Ap) mener politikerne har et medansvar for den tillitskrisen som er oppstått mellom lærerne og deres arbeidsgiver.

KS-nestleder Mette Gundersen (Ap) mener politikerne har et medansvar for den tillitskrisen som er oppstått mellom lærerne og deres arbeidsgiver.

Vidar Ruud, NTB scanpix/ANB

– Vi må erkjenne at tilliten er tynnslitt, og det er begge parters ansvar å sørge for at den blir gjenopprettet. Men jeg mener ansvaret også ligger hos landets politikere, sier Gundersen, som representerer Ap i KS-styret, til Klassekampen

Hovedstyret i KS møtes tirsdag for blant annet å diskutere den fastlåste konflikten med lærerne, en streik som først og fremst skyldes det omstridte pålegget om at lærerne skal være til stede på skolen i inntil 7,5 timer daglig. Gundersen mener imidlertid at lærerstreiken handler om mer enn arbeidstid.

Både hun og partikollega Ole Haabeth, som også sitter i KS-styret, peker på den økte rapporteringsplikten som noe av bakteppet for konflikten.

Kravet om 7,5 timers daglig tilstedeværelse har nå falt bort, og KS skal isteden ha foreslått 35 timers tilstedeværelse i uka, tilsvarende sju timer hver dag.

Ivar Johansen, som representerer SV i KS' hovedstyre, har markert seg som motstander av arbeidstidsavtalen som KS ønsker innført i skolen, og sier han kanskje vil fremme et nytt forslag på tirsdagens styremøte. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse