JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Medlemmene har talt

odd.christian.overland@postkom.no

Medlemsdebatten foran vårens hovedtariffoppgjør har pågått med høy deltakelse og stort engasjement helt fram til fristen gikk ut 21. februar. Debattheftet, «Tariff 2014 – Hva er viktigst for deg?», er flittig brukt av både tillitsvalgte og medlemmer.

Krets- og plasstillitsvalgte har som vanlig gjort en stor innsats for å motivere medlemmene til å delta i debatten. Dette har gitt kretsene og forbundet verdifulle innspill som skal brukes i forhandlingene som står for døren. Takk for innsatsen!

Hovedoppgjøret er en av de viktigste sakene som håndteres av partene i selskapene. Medlemmenes sterke engasjement og prioriteringenes trygge forankring i medlemsmassen har stor betydning. Når over 60 prosent av Postkoms medlemmer i år har deltatt og gitt sine innspill, gir dette oss en sterk ryggdekning i forhandlingene.

Dette tariffoppgjøret handler ikke bare om lønn alene. Hele overenskomsten skal revideres og det gir grunnlag for krav om forbedring også av sosiale goder. Alle innspill

og prioriteringer er gjennomgått grundig. Det er de som danner grunnlaget for tariffkravene.

Mer lønn i form av varige lønnstillegg er, ikke overraskende, høyest prioritert. Som nest høyeste prioritering kommer ønsket om mer fritid i form av en 6. ferieuke. Deretter er det høyere pensjonsinnskudd, trening i arbeidstiden og lønnstillegg for kompetanse som prioriteres høyt. Medlemmenes ønsker viser at et godt arbeidsliv betyr at man som ansatt også skal ha reelle muligheter til å utvikle sin egen kompetanse.

Startskuddet for tariffoppgjøret går etter planen uka før påske med oppstart av A-delsforhandlingene i Spekter. Det er innenfor dette området Postkom organiserer flertallet av arbeidstakerne i post- og logistikkbransjen, dvs Posten Norge, Bring Warehousing og Bring Express. B-delsforhandlingene kommer i gang så snart A-delen er ferdig, og i postselskapene er det avtalt oppstart 23. april. Deretter går det slag i slag.

De øvrige medlemmene er ansatte i finansnæringen, dvs DNB og Nets, som er medlemmer i LO Finans Postkom. Denne gruppen hører inn under sentralavtalen mellom LO og arbeidsgiverforeningen Finans Norge. Etter planen skal forhandlingene her starte i uke 17.

Informasjon er viktig og det er planlagt et eget informasjonsløp med produksjon og utsendelse av egen Tariffbulletin, bruk av Postkoms hjemmeside og SMS-meldinger underveis. Meld deg på SMS-tjenesten ved å sende Postkom start til 2077. Medlemmene i LO finans krets sender LO Finans start til 2077.

Annonse

Flere saker

Annonse