JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skuffet og stemplet

Med seilerlua i hånden sa Magnus Stangeland (69) at han er skuffet og lei seg. Anders Talleraas (64) mente dommen gir ham et kjeltringstempel.

Begge vil tenke på om de anker bedrageridommen.

Dommen mot de to stortingspensjonistene levnet ingen tvil. Begge har opptrådt «grovt uaktsomt», er «sterkt å klandre» og skyldige i å ha tatt imot stortingspensjon de ikke hadde krav på. Rommet for tvil var ryddet unna i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

Betenkning

– En meget streng dom, var den umiddelbare kommentaren fra Talleraas.

– Jeg føler meg gjort til syndebukk, sa Stangeland.

Begge tok betenkningstid på dommen som lød på seks måneders ubetinget fengsel for Talleraas og 60 dagers fengsel for Stangeland.

– Jeg har det ikke bra nå, jeg har det ganske jævlig, sa Talleraas.

Stort mer ville den tidligere parlamentariske lederen for Høyre ikke si om sine personlige følelser rundt fengselsdommen.

– Men jeg er beredt til å ta straffen dersom dommen blir stående, sa han.

Tenkepause

I trengselen mellom TV-fotografer, pressefotografer og journalister med mikrofon og blokk sa Talleraas at han føler at dommen gir ham et kjeltringstempel.

Likevel skal han drøfte dommen med sin forsvarer før han vurderer eventuell anke.

– Et langt liv har lært meg at det kan være lurt å tenke seg om, svarte han på spørsmål om hvorfor han ikke anket på stedet.

Talleraas ga også uttrykk for at han ikke var direkte overrasket:

– Svært mye i denne saken har gått i feil retning for meg gjennom de siste to og et halvt årene, forklarte han.

Han sier også at han er beredt til å sone dommen, dersom den blir stående som rettskraftig.

Seile og hvile

En tydelig skuffet Stangeland hadde planen klar for helgen.

– Jeg har det ikke bra nå, jeg har det ganske ille. Nå skal jeg rett hjem til Vestlandet. Jeg skal rett ut i seilbåten, og jeg håper på mye vind så det blir litt fart på båten, sa han på vei ut av rettssalen.

Den strenge dommen hadde han følgende kommentar til:

– Hele denne saken burde vært ordnet i andre fora. Dette har ikke vært noen god sak for politikken. Dessuten finner jeg det merkelig at det er bare to av oss som sitter igjen i den svarte gryte.

Også Stangeland skal lese gjennom dommen og diskutere med sin advokat før han tar stilling til spørsmålet om en anke. Dessuten er det også personlige forhold som skal vurderes, sier han til NTB:

– Denne saken har vært en så stor belastning at jeg ikke klarer å sette ord på det her og nå. Jeg er litt kjørt, rett og slett. I vurderingen av en anke må jeg også tenke gjennom om jeg vil ta en ny runde med denne belastningen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse