JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sp får kritikk av Ap

Stortingsrepresentant Arne L. Haugen avviser Sp-forslaget om å flytte ansvaret for mineralnæringen over i et nytt departement.

I dag er det Næringsdepartementet som har ansvaret, men Senterpartiets Irene Lange Nordahl mener Olje- og energidepartementet bør få denne oppgaven.

Arne L. Haugen undrer seg over utspillet fra Sp-representanten om å flytte ansvaret.

– Dette er totalt uaktuelt. Bergindustrien har en sentral plass i den industrielle verdikjeden – og er en av de næringer vi skal leve av i framtida. Det vil være helt unaturlig å overføre ansvaret for denne næringen til et annet departement enn Næringsdepartementet, sier Haugen.

Åpne dører

Han mener at Irene Lange Nordahl slår inn åpne dører når hun etterlyser en strategi for utvikling av mineralressursene.

– Ap har over lengre tid tatt til orde for ny samlet politikkfor bergindustrien. Jeg må si jeg er overrasket over de synspunktene som nå kommer fra Sp. Dette er helt nye synspunkter for oss, sier han.

– Det er flott at Sp setter fokus på tema i landsmøtet,men jeg er overrasket over at Senterpartiets næringspolitiske talskvinne først nå kommer på banen i denne saken gjennom media, og plutselig uttrykker en så stor utålmodighet som hun her gir uttrykk for, sier Arne L Haugen.

Har skjedd mye

Han legger til at det har skjedd mye på dette feltet.

– Den rødgrønne regjeringen har vist at den tar mineralnæringen på alvor og ser det store potensialet som ligger i våre berg og fjell. Først kom den nye mineralloven. Nå skal det brukes100 millioner kroner til kartlegging av mineralske ressurser. Denne kartleggingen skal foregå fram til 2015.

– 25 millioner kroner er bevilget til dette på årets budsjett. Dette er nær en dobling av midlene til kartlegging gjennom NGU. Vi forventer at dette prosjektet vil resultere i påvisning av nye forekomster, og dermed legge grunnlag for næringsutvikling, verdiskaping og arbeidsplasser, sier Haugen. (ANB)

Annonse
Annonse