JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spørsmål og svar

Kan arbeidsgiver si meg opp på epost?

LO-advokat Imran Haider svarer.

Leif Martin Kirknes (illustrasjon)

Spørsmål: Arbeidsgiver mener 2-ukers fristen for å kreve forhandlingsmøte og 8-ukers fristen for å ta ut stevning med påstand om ugyldig oppsigelse, er utløpt, og viser i den forbindelse til at oppsigelse ble sendt til min private epostadresse for 10 uker siden. Jeg har vært 100 prosent sykmeldt i snart tre måneder og har i denne perioden kun sjekket min jobb-epost.

Svar: Det er et spørsmål i seg selv om epost oppfyller lovens krav om skriftlighet. I tillegg foreskriver loven at oppsigelse skal leveres personlig eller sendes rekommandert, jf. aml § 15-4 andre ledd.

Oppsigelser sendt per epost har nylig vært oppe i en lagmannsrettsdom av 17.01.22 (LB-2021-118220). Dommen fremhever at loven ikke direkte åpner for epost som kommunikasjonsform ved oppsigelser. Retten oppstiller videre noen minstekrav for å akseptere oppsigelser per epost.

Mer du lurer på? Her kan du finne flere spørsmål og svar

Dersom partene ikke har avtalt bruk av epost i oppsigelsesprosessen, «…må det i det minste kreves at arbeidstakeren faktisk har registrert at han har mottatt en e-post med oppsigelse og at han har hatt mulighet til å åpne denne. Og det er arbeidsgiver som har bevisbyrden for dette.»

I skrivende stund er dommen ikke rettskraftig, men rettsregelen som dommen gir uttrykk for, har etter min mening gode grunner for seg.

Ut fra det du skriver, vil jeg derfor anbefale deg å bestride arbeidsgivers påstand om at fristene for å kreve et forhandlingsmøte og uttak av stevning, er oversittet.

Lest denne? Kan arbeidsgiver lese min e-post?

Annonse

Flere saker

Annonse