JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spørsmål og svar:

Kan jeg få erstatning for inntektstap når jeg ikke klarer å jobbe?

LO-advokat Kristin Bomo svarer.
STERKE SMERTER: Har man krav på erstatning for inntektstapet når man ikke klarer å gå tilbake i arbeid?

STERKE SMERTER: Har man krav på erstatning for inntektstapet når man ikke klarer å gå tilbake i arbeid?

Spørsmål: Jeg falt på jobb for cirka et år siden og fikk et kraftig slag mot kneet i fallet. I dag finnes det ingen synlige skader verken utvendig eller på røntgenbilder. Problemet jeg fortsatt sliter med, er ekstreme smerter som ikke blir bedre. På grunn av smertene klarer jeg ikke å jobbe. Har jeg krav på erstatning for inntektstapet jeg får, fordi jeg ikke klarer å gå tilbake i arbeid?

Svar: For å nå frem med et erstatningskrav i saken din, må det sannsynliggjøres at årsaken til at du ikke klarer å gå tilbake i arbeid, er skadehendelsen på jobb. Det er viktig for saken din å finne frem til dokumentasjon på at du har hatt smerteplagene etter skadehendelsen, og at du ikke har hatt tilsvarende plager før skadehendelsen. Det er ikke helt uvanlig å få ekstreme smerter etter et såkalt traume, og det er mulig at du har pådratt deg det som kalles kronisk regionalt smertesyndrom, forkortet CRPS. Det er mange leger som ikke er kjent med denne diagnosen og hvordan den diagnostiseres. Jeg råder deg derfor til å spørre legen din om hun kan henvise deg til en spesialist som har erfaring med diagnostisering av denne lidelsen. Dersom du oppfyller kriteriene for denne diagnosen – de såkalte Budapestkriteriene – vil dette være viktig for erstatningssaken din.

I tillegg til dekning av inntektstapet ditt, vil du ha krav på menerstatning dersom du oppfyller diagnosekriteriene og du oppfyller kravet til årsakssammenheng. Husk også at det er viktig å søke Helfo om dekning av utgifter til medisiner og behandling for skaden raskt da kravet på utgiftsdekning foreldes 6 måneder etter at utgiften ble pådratt og skaden er godkjent som yrkesskade av NAV.

Flere spørsmål: Jeg skal søke om Nav om godkjenning av yrkesskade. Hva må med i skademeldingen?

Annonse
Annonse