JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stiller egne krav om uførepensjon

LO’ene i Oslo, Stavanger og Trondheim savner et sentralt tema i moderorganisasjonens krav til de politiske partiene foran stortingsvalget. De går sammen og krever svar fra partiene om uførepensjon.

LO-lederne i de tre store byene mener tydeligvis noen vesentlige krav ikke er blant dem moderorganisasjonen stiller de politiske partiene foran stortingsvalget. I et eget brev til de politiske partiene skriver de tre lederne blant annet: ”Til høsten avgjøres framtida for de nesten 50 prosent av LOs medlemmer som må regne med å være uføre den dagen de blir alderspensjonister. Vi vet at uførepensjons­ut­valget foreslår en ordning som er i strid med alle de tre krav LO-kongressen 2009 stilte”.

De ber partiene gi tilbakemelding på om de er enig eller uenig i tre krav som stilles om uførepensjon. Kravene fra LO i Oslo, LO i Stavanger og LO i Trondheim er:

– Vil partiet skjerme uføre alderspensjonister fra levealdersjusteringen?

– Vil partiet la uførepensjonistene beholde det behovsprøvde barnetillegget?

– Vil partiet at uførepensjonistene fortsatt skal skatte som pensjonister?

Brevet er undertegnet Roy Pedersen, leder i LO i Oslo, Rolf Bersås, leder LO i Stavanger og Arne Byrkjeflot, leder LO i Trondheim.

Annonse
Annonse