JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny tidligpensjon:

Vedum lover å redde AFP sammen med Støre: Vil styrke ordningen, sier Sp-lederen

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum gjør det klart at han støtter Ap-leder Jonas Gahr Støres løfte om å redde AFP-ordningen.
Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahs Støre står side om side i AFP-spørsmålet, lover Sp-lederen.

Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahs Støre står side om side i AFP-spørsmålet, lover Sp-lederen.

Stortinget

– Vi kommer til å støtte opp under initiativet Støre har tatt for å bidra til å redde AFP-ordningen. Vi ønsker å styrke ordningen og vil at den skal omfatte flere, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til VG.

Det har foregått en årelang kamp for å fornye ordningen for over 800.000 ansatte med avtalefestet pensjon (AFP) i privat sektor. I vinter ble det enighet om en felles utredning om en reformert AFP-ordning. Hovedproblemet er at finansieringen fortsatt ikke er på plass.

Bakgrunn: Mange flere kan få tidligpensjon, men hvem skal betale? Her er forslaget til endringene i AFP

Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk ut i mai og forpliktet seg til å redde AFP-ordningen og bidra med finansiering, hvis han og hans parti får regjeringsmakt etter stortingsvalget 13. september.

Aktuelt: Hvem tar regninga for ny tidligpensjon? Dette sier NHO om reformert AFP

Vedum sier at dette først og fremst er en diskusjon mellom NHO og LO, men at det er viktig at myndighetene bidrar.

– AFP er en viktig sak. Hvis du blir syk, eller bedriften din går konkurs like før du skal gå av med AFP, så mister du den. Det må endres, sier han.

AFP er en tidligpensjonsordning ansatte i private og offentlige virksomheter kan få fra fylte 62 år, hvis de jobber i en virksomhet med tariffavtale.

Kommentar: «Ny AFP må prioriteres», skriver Kjell Werner

Annonse
Annonse