JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streikefaren ikke over

Onsdag kan glassindustrien bli rammet av streik, og natt til fredag går meklingsfristen ut for 1 800 ansatte i Relacom.

einar.fjellvik@lomedia.no

Fellesforbundet har varslet streik for alle sine 525 medlemmer i glassindustrien dersom meklingen ikke fører fram innen midnatt natt til onsdag. Da Fellesforbundet krevde meklingen avsluttet på fredag sto arbeidsgiverne fortsatt fast på at de ønsker et nulloppgjør i år. Fellesforbundet krever de samme tilleggene som i LO/NHO-oppgjøret.

En konflikt i glassindustrien vil ramme byggebransjen og glassmesterbedrifter. Denne industrien leverer glass blant annet til vindus- og dørproduksjonen.

Relacom

Natt til fredag går meklingsfristen ut i lønnsoppgjøret for de ansatte i installasjonsbedriften Relacom. En eventuell streik vil ramme leveranser av telefon, bredbånd og datatjenester, utbygging og leveranser av kabel-TV. Også utbygging og feilretting på kabelnett og mobilanlegg vil i viss grad bli rammet.

Dette oppgjøret omfatter 1 700 medlemmer av EL & IT Forbundet og 95 medlemmer av YS-forbundet Negotia. Foreløpig er det varslet streik for 417 EL & IT-medlemmer dersom meklingen ikke fører fram.

Også i denne meklingen er det penger det strides om. De ansatte i Relacom har lenge hevdet at de har et lavere lønnsnivå enn kolleger i konkurrerende virksomheter.

I 2006 endte lønnsoppgjøret i Relacom i streik. I fjor ble partene enige på vei inn til Riksmeklingsmannen.

Barnehager og kirke

I dag starter Fagforbundet lønnsforhandlinger for sine medlemmer blant de ansatte i private barnehager, og på fredag er det forhandlingsstart for de kirkelig ansatte.

Annonse

Flere saker

Annonse