JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar parti for industrien

Finansminister Sigbjørn Johnsen mener det er viktig å holde fast ved at det er industriens konkurranseevne som må danne grunnlaget for lønnsoppgjørene.

kjell.werner@anb.no

– Frontfaget i industrien er en viktig premiss for inntektsoppgjørene, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

I revidert nasjonalbudsjett måtte regjeringen fredag tilleggsbevilge 2,9 milliarder på grunn av dyrere statlig lønnsoppgjør enn anslått. I tillegg får kommunene en kjemperegning, som det ikke blir kompensert for. Både ansatte i staten og kommunene fikk i år mer i oppgjøret enn det som ble gitt i konkurranseutsatt industri.

Legge rammen

– Er du bekymret for at offentlig sektor er eller kan være i ferd med å bli lønnsledende?

– Jeg vil si det på den måten at frontfaget er det viktigste, svarer Johnsen på spørsmål fra Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Finansministeren er klar på at de konkurranseutsatte bedriftene må legge rammen for lønnsoppgjørene.

Fordel for alle

– Jeg er villig til å argumentere sterkt og lenge for at det må være på den måten, sier Johnsen og understreker igjen behovet for å ha fastlandsindustri igjen når oljeinntektene om ikke alt for lenge vil avta.

– Dette vil være en fordel for ansatte i både offentlig og privat sektor. I mitt hode er frontfaget viktig for velferden over tid, sier Johnsen. (ANB)

Annonse
Annonse