JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

På løper'n inn til Riksmekleren

Se bildene fra oppstarten i meklingen for de statsansatte 12.mai.
Nestleder i NFF, Rita Bråten, NTLs nestleder Anita Solhaug og Tor Egil Pålerud, forbundssekretær i NJF ankommer Riksmeklerens kontor før mekling i statsoppgjøret.

Nestleder i NFF, Rita Bråten, NTLs nestleder Anita Solhaug og Tor Egil Pålerud, forbundssekretær i NJF ankommer Riksmeklerens kontor før mekling i statsoppgjøret.

Ole Palmstrøm

nina.hanssen@lomedia.no

Alvoret preget partene da riksmekleren ønsket velkommen mandag.

– Vi håper på et godt oppgjør for våre medlemmer, sier Tone Rønoldtangen i det hun er på vei inn til Riksmeklerens kontor.

– Tilbudet fra staten tok ikke vare på medlemmenes lønnsutvikling. Vi trenger rammen fra frontfaget og en kompensasjon for etterslepet i staten for å komme fram til enighet. Det er hovedsakelig penger det står om, sier hun.

Frontfaget – forhandlingene mellom NHO og LO i industrien – endte på 3,3 prosent. De statsansatte mener de har sakket akterut i lønnsutviklingen, og vil ha litt mer, for å ta igjen industrien.

Nå skal partene holde seg i Grensen i Oslo for å prøve og finne en løsning.

Rønoldtangen og hennes forhandlingsutvalg bestående av tillitsvalgte fra berørte forbund, er forberedt på lange dager.

– Det skal være litt alvor i en mekling. Det står mye på spill. For alle. Vi går inn i denne meklingen med et klart mål om å komme fram til et resultat ved midnatt den 25. mai, skriver hun på LO Stats nettside.

Hun er klar over at medlemmer landet rundt i disse dager forbereder seg på det som kan skje om Riksmekleren må kaste kortene.

– Det er en del av bildet at streik er et alternativ. Ingen ønsker å streike, men våre medlemmer har vist at de gjør det hvis de må. Jeg tror ikke motivasjonen er noe mindre i år, skriver hun.

Les også: Utfordrende mekling i staten

Annonse
Annonse