JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik kan ramme Bjørgvin fengsel og direktoratet

Rundt 50 NFF-medlemmer i Bjørgvin fengsel og i direktoratet i Lillestrøm er tatt ut i LO Stats varslede streikeuttak.
- Det er stor streikevilje hos oss. Alle er enige om dagens lønnsnivå er for lavt, sier forbundssekretær Asle Aase i Norsk fengsels- og friomsorgsforbund.

- Det er stor streikevilje hos oss. Alle er enige om dagens lønnsnivå er for lavt, sier forbundssekretær Asle Aase i Norsk fengsels- og friomsorgsforbund.

Tri D. Nguyen

nina.hanssen@lomedia.no

– Mange av våre medlemmer er utilfredse med lønna si. Så vi er streikeklare, sier Forbundssekretær Asle Aase i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF).

Blir det ikke løsning i meklingen i statsoppgjøret, vil LO Stat ta ut 4335 medlemmer i sine forbund den 26. mai. 50 av disse jobber i kriminalomsorgen. Det eneste fengselet som er tatt ut er et fengsel med lavt sikkerhetsnivå, nemlig Bjørgvin fengsel på Breistein i Åsane. Det er gjort ut fra en totalvurdering. Fengslet har plass til 90 innsette fordelt på to avdelinger. Mens LO Stat har tatt ut 27 ved Bjørgvin har YS satt opp 33 ansatte ved Bjørgvin Fengsel på listen over medlemmer som tas ut i streik, så da blir det få ansatte igjen.

Organiseres lokalt

Ifølge Aase er det opp til fengselsledelsen i Bjørgvin å bestemme hvordan de organiserer dette, men han regner med at de innsatte må da overføres til andre fengsler eller få permisjon/straffeavbrudd I kriminalsorgsdirektoratet har NFF tatt ut 12 medlemmer i Lillstrøm og 11 i Horten i Kriminalomsorgens IT-tjeneste (tidligere kalt KITT).

– I direktoratet har vi tatt ut folk i støttefunksjoner som saksbehandlere men også folk i IT-tjenesten. Det skal ikke være fare for liv og helse, forsikrer Aase. Han vet at medlemmene er veldig klare for streik hvis ikke partene i staten når frem til enighet natt til mandag. Partene har meklet siden mandag 12. mai, uten at det foreløpig har gitt resultater.

– Det er stor streikevilje hos oss. Mange er utilfreds med lønna og vi må få til et løft for de store gruppene. Alle er enige om dagens lønnsnivå er for lavt, sier han.

Annonse
Annonse