JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha frittstående arbeidsgiververk

Ingeniørorganisasjonen NITO er så misfornøyd med statens innsats i årets lønnsoppgjør at de mener retten til å forhandle bør flyttes fra personaldirektøren og over i et frittstående arbeidsgiververk.
Nitos Siw Tyldum kaller det «en frekkhetens nådegave», når statens personaldirektør hevder hun viste forhandlingsvilje under forhandlingene med de statsansatte organisasjonener.

Nitos Siw Tyldum kaller det «en frekkhetens nådegave», når statens personaldirektør hevder hun viste forhandlingsvilje under forhandlingene med de statsansatte organisasjonener.

Nito

einar.fjellvik@lomedia.no

- Vi vil ha et arbeidsgiververk der brukerinteressen på arbeidsgiversiden skal lage lønnspolitikken og føre denne ut i livet gjennom forhandlinger med arbeidsgiverorganisasjonene, sier Nitos forhandlingsleder i statsoppgjøret, Siw Tyldum.

Løsningen Tyldum tar til orde for blir allerede praktisert i vårt naboland, Sverige. Der er det et statlig arbeidsgiververk, løsrevet fra departementene, som forhandler med fagorganisasjonene om de statsansatte lønns- og arbeidsvilkår.

Krass kritikk

Da lønnsforhandlingene for de statsansatte ble brutt på fredag var alle de store fagorganisasjonene samstemte om at bruddet var uunngåelig fordi staten viste ås liten vilje til å gå inn i relle forhandlinger.

I en pressemelding sendt ut i heIga slutter ingeniørenes forhandlingsleder seg til denne analysen. I uvanlig krasse ordelag beskylder hun statens personaldirektør for ikke å ha ryggrad til å gjøre noe som helst og hevder at staten aldri kom med mer enn vage og upresise skisser som normalt hører hjemme helt i startfasen av en forhandlingsrunde.

Personaldirektør Meretyhe Foss påstander om at staten har vist forhandlingsvilje avfeier Tyldum som «en frekkhetens nådegave».

- Statens handlingslammede frykt gjør at en mekler gjennom sin skisse bestemmer statens lønnspolitikk, ikke staten som arbeidsgiver, mener Tyldum.

Frittstående organisasjon

Nito er en frittstående fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med 75.000 medlemmer. Om lag 5.700 av medlemmene er omfattet av det statlige lønnsoppgjøret.

Annonse
Annonse