JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arcus-forhandlingene brutt

Forhandlingene om lønnsoppgjøret for de ansatte i Arcus ble brutt i dag, bare timer etter at de ble gjenopptatt.

Tri Nguyen Dinh

torgny@lomedia.no

Forhandlingene mellom Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbundet (NNN) og NHO Mat og Drikke startet opp i mai, men partene ble etter kort tid enige om å ta pause for å få avklart en del juridiske problemstillinger. I formiddag ble forhandlingene tatt opp igjen, men etter bare noen timer måtte partene konstatere at de ikke maktet å bli enige.

– Det var stor avstand så vi hadde ikke annet valg enn å bryte, Vi overleverte en kravliste og fikk nei på alt

sier forbundssekretær Jarle Wilhelmsen.

Nå blir det opp til riksmekleren å forsøke å lose partene fram til enighet. Tidspunkt for meklingen er ennå ikke fastsatt, men Wilhelmsen.sier han regner med at den ikke kommer i gang før i august.

Arcus-oppgjøret er et særdeles vanskelig oppgjør blant annet fordi Arcus Gruppen ble splittet opp i fjor høst. Det utløste en heftig debatt om hvordan tariffavtalen skulle videreføres. 30. april i år undertegnet NNN og NHO Mat en intensjonsavtale om å opprette en ny, felles avtale for alle selskapene som før var en del av Arcus Gruppen. Innholdeti denne avtalen er blant de tingene det nå forhandles om.

Tidligere artikler:

Pause i Arcus (15.05.2014)

Annonse

Flere saker

Annonse

Tidligere artikler:

Pause i Arcus (15.05.2014)