JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i miljø og renovasjon

Tilbud på 75 øre timen ikke nok for Transportarbeiderforbundet.
Det kan bli streik i miljø- og renovasjonsbedrifter etter at det tirsdag kveld ble brudd i forhandlingene mellom NHO og Transportarbeiderforbundet om ny tariffavtale.

Det kan bli streik i miljø- og renovasjonsbedrifter etter at det tirsdag kveld ble brudd i forhandlingene mellom NHO og Transportarbeiderforbundet om ny tariffavtale.

Tina Brandt

res@lomedia.no

Det var mandag formiddag forhandlingene om ny tariffavtale for miljø og renovasjon startet mellom NHO Transport og Transportarbeiderforbundet (NTF) og Yrkestrafikkforbundet (YTF). I 23-tiden tirsdag kveld ble det klart at oppgjøret må til mekling.

For lite

Det bekrefter Ole Einar Adamsrød, forbundssekretær i Transportarbeiderforbundet sent tirsdag kveld.

– NHO hadde ikke mer å gi enn de 75 ørene som ble gitt i frontfaget. Vi hadde håpet at de kom med mer, slik de har gjort i andre av NTFs tariffoppgjør i vår, men det fikk vi ikke. Dermed ble det for lite til at vi kunne anbefale et slikt resultat, sier han.

Derimot er det ikke blitt brudd i den delen av miljø og renovasjonsoverenskomsten hvor Maskinentreprenørenes Forening (MEF) er motpart.

– Vi hadde i utgangspunktet bare satt av en dag til forhandlinger med MEF, men der har signalene vært så positive at vi kommer til å fortsette forhandlingene onsdag ettermiddag, avslører Adamsrød.

Usikker

Meklingsdato for NHO-delen av oppgjøret er foreløpig ikke satt. NTFs forhandlingsleder er uansett ikke noen glødende optimist.

– Noe mer kan vi nok få, men hvor mye er usikkert, avslutter Ole Einar Adamsrød.

Annonse
Annonse