JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Energi-forhandlingene i land

I natt ble partene enige om Energioverenskomsten.
HÅNDTRYKK: Natt til onsdag ble partene i energi-forhandlingene enige og kunne ta hverandre i hånda. (Dette bildet er for ordens skyld fra forhandlingsstart mandag.)

HÅNDTRYKK: Natt til onsdag ble partene i energi-forhandlingene enige og kunne ta hverandre i hånda. (Dette bildet er for ordens skyld fra forhandlingsstart mandag.)

Leif Martin Kirknes

Leif.kirknes@lomedia.no

Dermed går avtalen til uravstemning 23. juni.

Det var mandag klokka 13 partene, altså EL & IT Forbundet og Energi Norge, satte seg rundt et stort møtebord på Majorstua.

75 øre

I et innlegg datert i går, ifølge forfatterne såpass sent at det kan kalles natt, kan forhandlingsutvalget melde om følgende:

• Generelt tillegg på 0,75 øre per time fra 1. juni i år

• Fagarbeider med 4,5 års læretid - 380.000 kroner i minstelønnssats

• Medarbeidere med andre fagbrev - 345.000 kroner i minstelønnssats

• Saksbehandlere 340.000 kroner i minstelønnssats.

• Kundebehandlere - 315.000 kroner i minstelønnssats

• Alle øvrige satser økes med 10 prosent.

– Forhandlingene ble denne gangen vanskeliggjort grunnet krav om reduksjoner og svekking av vaktbestemmelser fra arbeidsgiver og forhandlingsutvalget måtte bruke mye tid og ressurser på å tilbakevise disse, heter det i en uttalelse fra EL & ITs forhandlingsutvalg.

Håpet på hjemmevakt-endringer

Energi Norge melder at de i all hovedsak er tilfredse, men med særlig ett unntak:

– Vi er fornøyd med at partene kom til enighet uten mekling. Derimot er vi skuffet over at vi ikke fikk EL & IT Forbundet med oss på et utvalgsarbeid om endringer knyttet til hjemmevakt. Dette er en ordning som er overmoden for revisjon, og som vi kommer til å jobbe med i tiden fremover, sier Ståle Borgersen, direktør for arbeidsgiverpolitikk i Energi Norge.

Kommunale e-verk

Mandag 26. mai starter EL & IT Forbundet og KS Bedrift forhandlinger om lønnsoppgjøret for de ansatte i e-verk som er tilsluttet kommunenes interesseorganisasjon, KS.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse