JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i renhold

Etter at forhandlingene på renholdsoverenskomsten har vært utsatt to ganger, ble Arbeidsmandsforbundet og NHO Service i dag enige om utkast til ny renholdsoverenskomst.

Lina Winge

ane.borrud@lomedia.no

– Vi er veldig, veldig fornøyde, sier forhandlingsleder for Arbeidsmandsforbundet, Erna Hagensen.

Partene ble enige om en lønnsøkning på 2 kroner og 85 øre for renholdere som har jobbet inntil fire år i bransjen. For renholdere som har vært i bransjen i mer enn fire år, vil timelønna gå opp med 6 kroner og 85 øre.

– Vi ønsker en stabil bransje uten så stor turnover, og da er lønn et virkemiddel vi kan bruke for å prøve og motivere folk til å bli, sier Hagensen.

I tillegg øker fagbrevtillegget fra 9 til 10 kroner, hovedrengjøringstillegget øker fra 12 kroner til 13 kroner, nattillegget øker fra 25 kroner til 26 kroner og matpengetillegget øker fra 76 kroner til 78,50.

Skift- og turnusarbeid har vært et av temaene under forhandlingene. Dette er så omfattende at partene ble enige om et utredningsarbeid, som skal være ferdig 1. juli neste år.

Partene ble også enige om å sende et felles brev til finansministeren, der de ber om et møte for å diskutere svart arbeid i renhold i private hjem.

– Markedet for private hjem øker betraktelig, og vi må få gjort noe med det svarte arbeidet her. Vi håper denne regjeringen har like stort fokus på svart arbeid og useriøsitet som den forrige regjeringen hadde, avslutter Hagensen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse