JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i vekteroppgjøret

Arbeidsmandsforbundet og NHO Service har kommet til enighet om revidert forslag til vekteroverenskomsten. Begge parter er fornøyde.

Terje Hansteen

ane.borrud@lomedia.no

I kveld kom den overraskende meldingen om at partene har blitt enige om forslag til ny vekteroverenskomst. Dermed slipper de å gå veien til Riksmekleren.

– Vi tok en ekstra runde med forhandlinger i dag. Begge parter ønsket å komme til enighet, og å unngå Riksmekleren, sier leder i Arbeidsmandsforbundet, Erna Hagensen.

Hun er svært fornøyd med at Arbeidsmandsforbundet og NHO Service klarte å bli enige. Administrerende direktør i NHO Service, Petter Furulund, bifaller.

– Det er lenge siden jeg kan huske at vi har vært så gjensidig fornøyd med et oppgjør, sier han.

Verken Hagensen eller Furulund husker eksakt årstallet da de sist ble enige på vekteroverenskomsten uten å gå via Riksmekleren, men begge er enige om at det er lenge siden.

Det er enstemmige forhandnlingsutvalg som står bak forslaget, både hos arbeidtakersiden og arbeidsgiversiden.

Frontfaget

7. og 8. april var forrige gang partene satt sammen ved forhandlingsbordet. Den gang brøt Arbeidsmandsforbundet forhandlingene, fordi de ikke fikk inn tekster fra frontfaget.

– Jeg tror den pausen vi har hatt var av det gode. Begge parter har strukket seg, sier Furulund.

Hva som skjedde ved de ordinære forhandlingene i begynnelsen av måneden, anser han som historie. Men forklarer at den gang fikk arbeidsgiverne inntrykk av at det var de samme tekstene som fra frontfaget som skulle inn.

– Det syntes vi ikke noe særlig om. Men nå har vi fått forhandle selv, og vi har tar inn det av tekst som vi mener er relevant. Og så har vi tatt ut det vi mener ikke er relevant. Det med tilrettelegging for hjemmearbeid for eksempel. Det går ikke i servicenæringen.

For Erna Hagensen og Arbeidsmandsforbundet var det viktig å få inn tekstene fra frontfaget.

– Vi har fått inn tjenestepensjon, eldre arbeidstakere og kompetanse. Det er jeg veldig fornøyd med, konkluderer Hagensen.

Resultatet

Lønnsøkningen for vektere blir på mellom 5,00 – 5,50 kr pr time på de ulike lønnstrinnene.

– Grunnlønna er hevet for alle, men noen på ansiennitetsstigen har fått litt mer, sier Hagensen.

Det ble også en økning på 1,00 krone på natt- og helgetillegg, samt skifttilleggene.

Forslaget sendes nå ut til uravstemning, og svarfristen for medlemmene blir 19. mai.

LES HELE PROTOKOLLEN HER

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse