JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Havbruk i havn

Minstelønn, fagarbeidertillegg og arbeidstid var viktigst da det ble enighet i havbruksforhandlingene.
UTSATT: Ansatte innen havbruk har mange særegne HMS-utfordringer, og forsvarlige arbeidstidsordninger var et viktig tema i årets tariffoppgjør.

UTSATT: Ansatte innen havbruk har mange særegne HMS-utfordringer, og forsvarlige arbeidstidsordninger var et viktig tema i årets tariffoppgjør.

Erlend Angelo

eline@lomedia.no

– Vi er veldig fornøyde med en god heving av minstelønna og et godt fagarbeidertillegg. Minstelønna gjelder ikke så mange, men er desto viktigere for dem som omfattes, sier Kine Asper. Hun har ledet forhandlingene med Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) på vegne av rundt 1.300 medlemmer i Fellesforbundet.

Som i frontfaget får alle på overenskomsten et generelt tillegg på 75 øre timen. Minstelønnssatsen for ufaglærte er økt med 12 kroner til 162 i timen, men fagarbeiderne får økt sitt timetillegg med 1,50 til 11 kroner. I tillegg blir det bedre betalt for skift og hjemmevakter. Det ble også enighet om de andre sentrale punktene fra frontfaget, blant annet en styrking av retten til opplæring.

Arbeidstid

Asper sier at forhandlingene gikk trått i starten, men løsnet etter hvert.

– Vi er enige med arbeidsgiverne om å tariffeste at det skal foretas en forsvarlighetsvurdering av arbeidstidsordningene. Det betyr at man skal se på det konkrete arbeidet i den enkelte bedrift og vurdere om arbeidstidsordningen er forsvarlig. Det er veldig positivt at det slås fast at dette er noe en må, og ikke bare kan, gjøre.

Arbeidstid og rotasjonsordninger har vært et tema innen havbruk i årevis. I dag finnes det et utall ulike ordninger lokalt. Nå skal det gjøres en jobb for å kartlegge og systematisere hva slags arbeidstid som er avtalt landet rundt.

– Vi har et utvalg sammen med arbeidsgiverne på dette, som vi viderefører. Utvalget skal også se på kompensasjonsordningene for ulik arbeidstid. Dette arbeidet skal avsluttes innen august neste år, slik at vi kan trekke av erfaringene før vi starter planleggingen av neste hovedoppgjør, sier Kine Asper.

Ikke lønnstrekk

Et annet nytt punkt i tariffavtalen etter årets forhandlinger, er at det sikres at ansatte ikke trekkes i lønn som følge av hvile etter pålagt arbeid.

– Vi har sett tilfeller av at ansatte som følger bestemmelsene for lovpålagt hvile etter å ha blitt utkallt for eksempel på natta, er blitt trukket i lønn når hviletiden har gått inn i den vanlige arbeidstida. Sånn kan vi jo ikke ha det, så det er bra at dette nå er slått fast, sier Kine Asper.

Uravstemningen på havbruk blir 3. juni.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse