JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen fergestreik

Både Sjøoffisersforbundet og Maskinistforbundet enige med NHO Sjøfart om innenriksoppgjøret i natt.
Det blir ingen landsomfattende fergestreik torsdag etter at partene ble enige om en løsning på overtid i innenriksoppgjøret.

Det blir ingen landsomfattende fergestreik torsdag etter at partene ble enige om en løsning på overtid i innenriksoppgjøret.

ANB

frifagbevegelse@lomedia.no

– Oppgjøret følger frontfagenes rammer på 3,3 prosent, sier administrerende direktør Harald Thomassen i NHO Sjøfart til NTB.

Enighet med sjøoffiserene ble oppnådd rundt klokken 23 onsdag kveld, mens meklingen med maskinistene endte med en løsning rundt ti minutter over midnatt.

– Arbeidsgiversiden ga oss i løpet av kvelden tilstrekkelige garantier for at det ikke skal rokkes ved lønnshierarkiet blant toppoffiserene. Dermed kunne vi gå videre og diskutere generelt lønnstillegg og andre krav vi opprinnelig hadde med oss inn i forhandlingene, sier Asbjørn Furnes, Norsk Sjøoffisersforbunds forhandlingsleder.

Enigheten betyr i praksis et generelt tillegg på 75 øre per time.

Vondt blod

Maskinistforbundet fikk ikke gjennomslag for sitt krav om at maskinsjefens lønnsutvikling skal knyttes til kapteinens lønnsutvikling og at 1. maskinisten skal være den tredje best betalte om bord. Den disputten endte med en formulering om at partene skal starte et utredningsarbeid for å vurdere lønnssystemet i overenskomsten.

Maskinistenes krav var imidlertid mer enn nok til å skape vondt blod mellom de to forbundene for offiserer til sjøs.

- Dette lønnsoppgjøret burde vært brukt til å sørge for en solid samlet lønnsvekst for alle grupper av offiserer, ikke til å sette de ulike stillingene opp mot hverandre, skriver Sjøoffisersforbundet i en pressmelding som ble publisert i natt. Forbundet varsler at det vil bruke sitt styremøte i juni til å diskutere hvilke konsekvenser maskinistenes håndtering av innenriksoppgjøret får for fremtidig tariffmessig og organisatorisk samarbeid mellom forbundene.

Sjømannsforbundet ferdige

Det LO-tilsluttede Norsk Sjømannsforbund kom allerede i slutten av april til enighet med NHO Sjøfart om lønnsoppgjøret for sine medlemmer i innenriksfart. De fikk 75 øre i tillegg på minstelønnssatsene, mens normallønnssatsene ble hevet med 2 kroner.

Annonse
Annonse