JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen streik for avisbudene

Partene ble enige ni timer på overtid.
Forbundssekretær Sissel Karlsen og 1. nestleder Lars Morten Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund fikk gjennomslag for kravet om å gå over fra akkordlønn til timelønn for avisbudene.

Forbundssekretær Sissel Karlsen og 1. nestleder Lars Morten Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund fikk gjennomslag for kravet om å gå over fra akkordlønn til timelønn for avisbudene.

Roy Ervin Solstad

frifagbevegelse@lomedia.no

Dermed blir det ingen streik blant landets avisbud. Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) satt i mekling i hele natt og kom til enighet like før klokken 9 onsdag morgen.

– Vi er tilfredse med at vi fikk gjennom at denne overenskomsten skal være en timelønnsavtale, og ikke en tidsakkordavtale, som arbeidsretten slo fast i en dom tidligere i sommer, sier forhandlingsleder i Norsk Transportarbeiderforbund, Sissel Karlsen, i en pressemelding.

Stridigheten har dreid seg om hvor lang tid en budrunde skal ta. Mediebedriftenes landsforening (MBL) har kuttet ned på denne tiden, noe som Arbeidsretten mente var lovlig i en dom tidligere i sommer.

– Dermed kunne arbeidsgiverne «spise opp» eventuelle lønnstillegg gjennom å korte ned tiden budrunden skal gjøres på. De nye bestemmelsene i overenskomsten gjør at dette ikke lenger kan skje, sier Karlsen.

- Vi er også fornøyde med at avisbudene nå skal få betalt for all kjøring de gjør i forbindelse med budrutene. Slik har det ikke vært til nå. Vi fikk også lønnstillegg som gjør at forhandlingsutvalget enstemmig anbefaler forslaget til den nye overenskomsten, sier Sissel Karlsen.

Resultatet er innenfor frontfagets ramme på 3,3 prosent, opplyser Mediebedriftenes Landsforening.

– Vi har hatt krevende, men konstruktive samtaler, og funnet fram til en løsningsmekanisme for uenighet om arbeidstid. Eventuelle fremtidige arbeidstvister kan bringes inn for nemdsbehandling etter et nytt bilag i tariffavtalen, sier MBLS forhandlingsleder Terje Hovet i en pressemelding.

Mer enn 1.100 avisbud i 24 distribusjonsselskaper ville bli tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse