JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Innspurt i flymekling tirsdag

Riksmekleren har innkalt partene i flyselskapet Norwegian til mekling tirsdag.
I første omgang kan Bjørn Kjos og Norwegian ta streiketruselen fra Parat med ro. Bare en kabinansatt blir tatt ut i streik fra onsdag.

I første omgang kan Bjørn Kjos og Norwegian ta streiketruselen fra Parat med ro. Bare en kabinansatt blir tatt ut i streik fra onsdag.

Terje Pedersen, ANB

En eventuell streik vil tre i kraft fra onsdag morgen, men foreløpig er det kun én kabinansatt som i så fall går ut i streik.

Leder i fagforeningen Parat, Hans-Erik Skjæggerud, opplyser til NTB at det ikke har vært kontakt mellom partene i løpet av helga, men at Riksmekleren har innkalt til et siste meklingsmøte tirsdag klokka 12. Partene har da frist til midnatt natt til onsdag med å komme fram til en løsning.

Parat har i første omgang levert varsel om plassfratredelse for én ansatt i Norge. Parat står ved at de ønsker å samordne en eventuell streik i Norge med en tilsvarende eventuell konflikt i Danmark. Derfor varslet Parat fredag også plassfratredelse for 228 danske kabinansatte, selv om kompliserte, danske regler gjorde det umulig å si når en streik kan bryte ut.

– Så snart vi er i posisjon til det i henhold til norske og danske tidsfrister vil en eventuell konflikt bli trappet kraftig opp slik at over 1.000 kabinansatte vil bli tatt ut i streik, sier Skjæggerud, som beklager den usikkerheten dette medfører for Norwegians passasjerer fremover.

Flyselskapet Norwegian opplyser på sine nettsider at en streik som omfatter én kabinansatt ikke vil påvirke de reisende i første omgang. En eventuell opptrappet streik vil berøre innenriksflyginger i Norge, samt flyginger ut av Norge og Danmark.

Langruter mellom Skandinavia og USA eller Asia vil gå som normalt ved en eventuell streik. Det gjelder også ruter som betjenes av medarbeidere i Stockholm, Helsingfors, London eller basene i Spania. Personalet på disse rutene vil ikke være en del av en eventuell arbeidskonflikt.

Flyselskapet har imidlertid varslet at det ved en eventuell streik kan komme til å leie inn alternative fly og mannskap for å redusere konsekvensene for passasjerene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse