JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Journalistene krever 10.000 kroner

Norsk Journalistlag (NJ) krever 10.000 i lønnstillegg for sine medlemmer i avisene.
Fristen for journalistforhandligene går ut ved midtnatt.

Fristen for journalistforhandligene går ut ved midtnatt.

Terje Pedersen, ANB

Avtalen omfatter 4.100 journalister, og forhandlingene med arbeidsgivermotparten Mediebedriftenes Landsforening (MBL) fortsetter utover dagen.

– Vi har tatt hensyn til tre ting: Bransjens situasjon, hva eierne tar i overskudd og bevilger lederne, og hva som er nødvendig for at bransjen skal fremstå som attraktiv. Det er viktig at vi kan tiltrekke oss og beholde talenter i mediebransjen, sier NJ-leder Thomas Spence om kravet til NTB.

Partene møttes klokken 10.15 tirsdag for å fortsette forhandlingene som startet mandag. Fristen for å finne en forhandlingsløsning går ut ved midnatt.

– Vi har møtt hverandre, utvekslet krav og presentert våre syn på hvordan verden er. Vi vil bruke de to dagene vi har, sier informasjonsansvarlig Trine Ohrberg-Rolfsrud i MBL til NTB.

NJ har lagt ned krav om et generelt tillegg på 10.000 kroner for de 4.100 journalistene som omfattes av avtalen. I tillegg krever journalistlaget at ulempetillegg skal utbetales på timebasis, og ikke per vakt som i dag.

(ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse