JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kan dele lønnsoppgjøret i to

Pensjon kan bli løftet ut av de ordinære lønnsforhandlingene i vår og tas opp som et eget forhandlingspunkt på øverste nivå i LO og NHO.
LO-leder Gerd Kristiansen aksepterer ikke at NHO-direktør Kristin Skogen Lund blankt avviser å snakke om tariffesting av pensjonsordninger.

LO-leder Gerd Kristiansen aksepterer ikke at NHO-direktør Kristin Skogen Lund blankt avviser å snakke om tariffesting av pensjonsordninger.

Terje Pedersen, ANB

LO-leder Gerd Kristiansen aksepterer ikke at NHO-direktør Kristin Skogen Lund blankt avviser å snakke om tariffesting av pensjonsordninger. Hun foreslår nå å dele hovedoppgjøret til våren i to nivåer. I en slik modell går Fellesforbundet som vanlig foran og forhandler om lønn og andre momenter med Norsk Industri, mens pensjonsspørsmålet løftes opp til forhandlinger mellom hovedorganisasjonene, ifølge VG.

– Det er en løsning LO og NHO har brukt før, sier Kristiansen.

LO-kongressen har vedtaksfestet at tjenestepensjon skal sikres gjennom tariffavtalene og lønnsoppgjøret. Fullstendig uaktuelt, ifølge Lund.

– Vi har lang tradisjon for at LO og NHO makter å prate sammen. Vi aksepterer ikke at NHO fraviker det, sier Gerd Kristiansen.

Hun poengterer at LO ikke krever tariffestet tjenestepensjonsordning på plass allerede i årets oppgjør, men at organisasjonen vil starte en diskusjon om en best mulig ordning, «både for NHO og våre medlemmer»

Ifølge VG har den nye NHO-direktørens noe tøffe tone, samt dramatikken under mellomoppgjøret som nesten endte i streik sist vår, skapt «litt kluss» på linjen mellom de to lederne.

– Vi ser en helt annen lederskikkelse i Skogen Lund enn vi har vært vant til fra NHO. Jeg tror hun raskt bør se at det er bedre med dialog enn konfrontasjon, sier er LO-kilde. (ANB-NTB)

Les også: LO-forbund uenige om tariffoppgjøret | – NHO truer oppgjøret

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse