JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingen i gang mellom EL & IT og Virke

Riksmekler Monica Hansen Nylund skal forsøke å skape enighet om IKT-serviceavtalen.
SMILER: Det er i alle fall ikke gravalvorlig jernblikk mellom partene ved forhandlignsstart i dag. I midten sitter riksmekler Monica Hansen Nylund.

SMILER: Det er i alle fall ikke gravalvorlig jernblikk mellom partene ved forhandlignsstart i dag. I midten sitter riksmekler Monica Hansen Nylund.

Leif Martin Kirknes

Leif.kirknes@lomedia.no

Klokka ti på ti i dag stod åtte EL & IT-ere klare til å entre heisene hos Riksmekleren. Rundt 15 minutter senere hilste delegasjonen på riksmekler Monica Hansen Nylund, som skal forsøke å skape enighet med Virke om IKT-serviceavtalen, formelt kalt Overenskomst for IKT og Serviceelektronikk.

Les også: Virke-oppgjør til mekling

I tiden mellom var det en nokså stille og spent stemning blant forhandlingsutvalget og forhandlingsleder Jan Olav Andersen fra EL & IT Forbundet.

– Hvordan vi tror meklingen går? Nei, det er umulig å si. I første rekke var vi ikke i stand til å bli enige, så det er alltid en risiko for at vi ikke blir det nå heller. Det er umulig å spekulere i, sier han.

– Er avstanden stor?

– Det er ikke de største prinsipielle uenighetene, men det er ikke dermed sagt at dette blir enkelt. Det bør være et visst handlingsrom, sier han, og legger til at årsaken til at han er såpass kryptisk og taus skyldes taushetsplikt i forbindelse med forhandlingene.

Fristen er i alle fall satt til klokka 24:00. Om ikke partene blir enige, blir det i så fall streik. 117 medlemmer er med i uttaket, der bedriftene Get, Gets datterselskap Homebase, samt supportselskapet Transcom er berørt. Det er totalt rundt 350 EL & IT-medlemmer som har denne tariffavtalen. Klokka 10:08 forlot Nettverk forhandlingsrommet for å gi partene forhandlingsrom.

Les også: Fare for svarte TV-skjermer

Det bør være et visst handlingsrom

Jan Olav Andersen, forhandlingsleder EL & IT Forbundet

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse