JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minst 8500 i HUK-oppgjøret

Ansatte i helseinstitusjoner og barnehager som er organisert i arbeidsgiverorganisasjonen Virke har fått det samme resultatet som de kommunalt ansatte.

Karin E. Svendsen

per.flakstad@fagforbundet.no

Resultatet i det såkalte HUK-oppgjøret endte med et tillegg på 2,15 prosent, minimum 8500 kroner til alle fra 1. mai.

Alle minstelønnssatser blir hevet fra den samme datoen. I tillegg er det satt av 1 prosent til lokale forhandlinger, med føringer om at ledere skal prioriteres.

Alle tillegg som blir gitt i lokale forhandlinger skal komme i tillegg til ny lønn fra 1. mai.

De ansatte får også to noe ansiennitetsopprykk ved to og seks år, noe som sikrer dem en bedre og jevnere lønnsutvikling.

Fra 1. mai neste år er det avtalt et nytt lønnssystem som viderefører sikringen om at ingen lokale tillegg blir spist opp av senere tillegg som avtales sentralt.

Dette er det samme resultatet som ble oppnådd gjennom mekling i kommuneoppgjøret.

For de ansatte ved høgskoler, museer og andre kulturinstitusjoner, ble resultatet det samme som i oppgjøret i staten.

Resultatet gir et generelt tillegg fra 1. mai. Det starter på 6500 kroner på 19, deretter 8800 kroner fra lønnstrinn 54 til lønnstrinn 101. Deretter er tillegget på 1,98 prosent.

Det er satt av 1,75 prosent til lokale forhandlinger. De tilleggene som blir oppnådd her vil gjelde fra 1. august.

For Fagforbundet var det viktig poeng i forhandlingene å få det samme resultatet som i kommunene og staten, siden de ansatte som er omfattet av resultatene i hovedsak gjør de samme oppgavene som ansatte i offentlig sektor.

HUK-forhandlingene med Virke gjelder landsoverenskomstene for helse- og sosialtjenester, barnehager, utdanning, høgskoler, museer og andre kulturinstitusjoner og deler av landsoverenskomsten for virksomheter.

Annonse
Annonse