JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo viderefører lærernes arbeidstidsavtale

Det blir ingen lærerstreik i Oslo. Oslo kommune har godtatt å videreføre arbeidstidsavtalen.
Oslo-lærerne oppnådde det man ikek greide i resten av landet - å videreføre lærernes arbeidstidsavtale.

Oslo-lærerne oppnådde det man ikek greide i resten av landet - å videreføre lærernes arbeidstidsavtale.

Bertrand Bechard/colourbox.com

torgny@lomedia.no

Langt på overtid av meklingsfristen ble partene i oppgjøret i Oslo kommune enige. Rammene er de samme som det har vært i de andre oppgjørene så langt, 3,33 %. Men i motsetning til i KS-området har ikke arbeidsgiverne satt hardt mot hardt i arbeidstidsspørsmålet. Oslo kommune er villige til å videreføre dagens sentrale arbeidstidsavtale, men det blir gjennomført omfattende forsøk.

Prøveprosjekt

På 40 skoler i Oslo skal det gjennomføres forsøksordninger med alternative arbeidstidsordninger. Prøveprosjektene skal gjennomføres i løpet av 2 år og skal evalueres i samarbeide med lærerorganisasjonene. Det skal prøves ut ilike ordninger på de 40 skolene.

– Det er mer fornuft i Oslo enn i KS, sier leder i Skolenes Landsforbund, Anne Finborud til LO-Aktuelt.

KS-området

Hun var i går med på å stemme mot ordningen i KS-område. KS-området alle landets kommuner med unntak av Oslo. I KS-område fikk arbeidsgiverne gjennomslag for å innføre en fast arbeidsdag på 7,5 timers daglig arbeidstid.

De sentrale arbeidstidsforhandlingene var egentlig ment avsluttet som egne forhandlinger til jul, men da KS og lærerorganisasjonene ikke ble enige har de blitt bragt inn i tariffoppgjøret.

De to LO-forbundene SL og Musikernes Fellesorganisasjon stemt mot i KS-oppgjøret og det er ventet at de vil gå til streik i løpet av to uker.

Annonse
Annonse