JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helse Spekter

Sykehusstreiken: Dette er de økonomiske kravene rikslønnsnemnda skal ta stilling til

Fagforbundet og LO Stat hadde en rekke økonomiske krav og et pensjonskrav i i oppgjøret som endte med sykehusstreik i vår. Dette er krav som Rikslønnsnemnda nå skal ta stilling til.
LIK BEHANDLING: Fagforbundets nestleder, Sissel M. Skoghaug vil ikke være med på at det skal være forskjell på lønna til sykepleiere organisert i Sykepleierforbundet og i Fagforbundet.

LIK BEHANDLING: Fagforbundets nestleder, Sissel M. Skoghaug vil ikke være med på at det skal være forskjell på lønna til sykepleiere organisert i Sykepleierforbundet og i Fagforbundet.

Per Flakstad

tips@fagbladet.no

Blant annet mente de at Helse Spekter hadde gitt Unio og Sykepleierforbundet et tilbud som var høyere enn tilbudet til LOs sykepleiere i 2018. Kravet fra LO var at begge grupper skulle ha den samme lønnsrammen, og at etterslepet skulle kompenseres.

LO mener arbeidsministeren brøt Grunnloven da hun stoppet sykehusstreiken

Forskjellsbehandling

– Spekter har gitt oss ett annet tilbud enn de avtalte med NSF. Dette vil medføre en forskjellsbehandling av sykepleiere og andre høgskolegrupper organisert i Fagforbundet og sykepleierne i NSF. En slik forskjellsbehandling kan vi ikke være med på. For Fagforbundet er det viktig at lønnsveksten for assistenter og fagarbeidere er på linje med lønnsveksten for de andre yrkesgruppene i sykehusene, og det gjenspeiles i vårt krav, sier nestleder Sissel Skoghaug til Fagforbundets egen nettside.

Solidarisk fordeling

– Vi trenger et kompetanseløft for alle våre medlemmer. Dessuten vil vi ha en solidarisk fordeling av lønnsmidlene og vil også fjerne etterslepet som oppstod i forrige oppgjør. Derfor har vi krevd ytterligere øking av de øverste trinnene i ansiennitetsstigen for fagarbeiderne. Vi har også krevd et sentralt kompetansetillegg for fagarbeidere med etter- og videreutdanning.

p

Virkningsdato

I tillegg må rikslønnsnemnda ta stilling til virkningsdatoen for dette lønnsoppgjøret.

– Vi krever samme virkningsdato som NSF fikk, altså 1. august. Dette er et prinsipp som det er tradisjon for å følge. At Spekter nå ønsker et annet virkningstidspunkt vil være etablering av et nytt prinsipp og fremstår kun som et forsøk for å straffe våre medlemmer økonomisk for streiken. Det kan virke som en teknisk detalj, men er faktisk ganske viktig for å få til en rettferdig lønnsutvikling.

Pensjon fra første krone

– Rikslønnsnemnda skal også ta stilling til vårt krav om pensjon fra første krone. Dette er et helt sentralt krav for oss. Det gjelder uansett utfall i rikslønnsnemnda. Denne kampen er ikke over, sier Sissel M. Skoghaug.

Annonse
Annonse