JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Transport brøt forhandlingene

NHO og Transportarbeiderforbundet klarte ikke å bli enige om en ny tariffavtale innen grossistsektoren. Dermed kan det bli dårlig med varer både for Rema 1000 og Felleskjøpet.
Rema 1000 kan bli rammet om det blir streik i Rema Distribusjon. I dag brøt forhandlingene om ny grossistoverenskomst sammen.

Rema 1000 kan bli rammet om det blir streik i Rema Distribusjon. I dag brøt forhandlingene om ny grossistoverenskomst sammen.

Ylva Holm Torsteinson

res@lomedia.no

Forhandlingene om en ny avtale startet i går formiddag, og det var satt av to dager til forhandlingene, men allerede klokka halv ett i dag ble det brudd mellom NTF og NHO Mat og Landbruk om ny grossistoverenskomst.

Uakseptabelt

Det betyr at all levering av varer fra Rema Distribusjon til Rema 1000 sine butikker kan stoppe. Det samme gjelder levering av varer til Felleskjøpets butikker i Agder, Rogaland og Møre og Romsdal.

– Vårt viktigste krav er at minstelønna i denne avtalen skal opp på nivå med minstelønna i grossistoverenskomsten med Virke. Dette ville ikke NHO Mat og Landbruk være med på, sier NTFs forhandlingsleder, forbundssekretær Bjørn Anders Jonassen til NTFs nettsider.

– Vi kan ikke ha det slik at grossistbedrifter kan melde overgang fra Virke til NHO Mat og Landbruk slik Rema Distribusjon har gjort, bare for å få lavere lønnskostnader. Den slags tariffhopping er uakseptabel, sier Jonassen.

Virke-mekling

Meklingsdato er foreløpig ikke satt, men en streik kan tidligst starte 19. juni. Det er en drøy uke etter meklingen om den andre grossistoverenskomsten med Virke. Der kan det bli streik fra 12. juni og stopp i vareleveransene til Norgesgruppen sine butikker og ICA om partene ikke blir enige.

Rema reagerer

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum Beyer, reagerer sterkt på uttalelsene fra Bjørn Anders Jonassen.

– Vi i Reitangruppen har tydelig og klart uttrykt for våre ansatte at ingen skal gå ned i lønn som følge av skifte av arbeidsgiverforening. Det er sendt ut til alle ansatte i REMA Distribusjon, sier hun.

Ifølge Fossum Beyer gjøres det heller ikke forskjell på nyansatte etter at Rema gikk over til NHO.

– Nyansatte behandles likt og får ikke lavere lønn, sier Mette Fossum Beyer til Transportarbeideren.

Annonse
Annonse