JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Unio krever mer enn tre prosent lønnsøkning i år

– Kunnskap og kompetanse må lønne seg, mener Unio-leder Ragnhild Lied.
Unio-leder Ragnhild Lied vil se tretallet etter årets tariffoppgjør.

Unio-leder Ragnhild Lied vil se tretallet etter årets tariffoppgjør.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

Onsdag avholdt Unio den årlige inntekstpolitiske konferansen.

– Vi skal ha en ordentlig reallønnsvekst i år, er konklusjonen etter konferansen.

– Også våre medlemmer skal få sin del av verdiskapningen. Alle snakker om å satse på kunnskap og kompetanse og at vi trenger mer kunnskap. Utdanning må gjenspeile seg i lønnsforhandlingene, sier Unio-leder Ragnhild Lied til FriFagbevegelse.

Dette er lønna i over 300 yrker

Vil se tretallet

– I Teknisk beregningsutvalg stipuleres en prisvekst på 2 prosent. Da må vi ut å si at vi vil se tretallet. Vi har vist ansvar i tøffe økonomiske tider. Det har vi også fått skryt for av regjeringen. Nå går det bedre i norsk økonomi., For oss betyr det å ta ansvar i dårlige tider at våre medlemmer skal få sin del av verdiskapningen i dette landet, legger hun til.

Unio-familien er samstemt i budskapet om at det er viktig å rekruttere, og at lønn er et viktig virkemiddel for økt rekruttering.

NHO setter grensa for lønnsoppgjøret på 2,7 prosent

– Skal en sikre kvalifisert og kunnskapsbasert arbeidskraft i offentlig sektor, er lønn det første og viktigste kravet. Vårt krav er tydelig: Utdanning skal lønne seg bedre, mener Ragnhild Lied.

Unio er Norges nest største hovedorganisasjonen med sine 360 000 medlemmer og består av 13 ulike forbund. Bare LO er større. Unio er hovedorganisasjon for universitets- og høgskoleutdannede.

Les alle saker om lønnsoppgjøret her

Statsansatte henger etter i lønnsutviklingen

Finansdirektørene fikk den største lønnsøkningen i fjor

Kvinner tjener i snitt 13 prosent mindre enn menn

LO vil sikre sliterne en bedre pensjon. Her er alle kravene fra LO i årets lønnsoppgjør

NHO avviser LOs krav om bedre pensjon

Lurer du på noe under tariffoppgjøret? Sjekk tariffleksikonet vårt her

Annonse
Annonse