JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Virke-oppgjør til mekling

Forhandlingene om revisjon av Overenskomst for IKT og Serviceelektronikk mellom EL & IT Forbundet og Virke brøt sammen rett etter midnatt natt til
tirsdag.
VIRKSOMHET: Transcoms avdeling i Østfold holder til på Rolvsøy utenfor Fredrikstad. Transcom har også virksomhet i Oslo og har rundt 500 ansatte. Blant kundene i Norge er Tele 2.

VIRKSOMHET: Transcoms avdeling i Østfold holder til på Rolvsøy utenfor Fredrikstad. Transcom har også virksomhet i Oslo og har rundt 500 ansatte. Blant kundene i Norge er Tele 2.

Christine Skårberg Dahl

knut.viggen@lomedia.no

EL & IT Forbundet har rundt 350 medlemmer på denne overenskomsten. Det er første gang avtalen er til revisjon etter at to avtaler ble slått sammen til én i 2012. Blant bedriftene som omfattes av avtalen er Transcom og Get/Homebase, Westcontrol og Mettler Toledo.

Selv om forhandlingene forgikk i en god tone der det i perioder også var god fremdrift, ble det til slutt klart at det ikke var mulig å komme frem til enighet om blant annet en økning i minstelønnssatsene. Forbundssekretær i EL & IT Forbundet, Torbjørn Sundal, er ikke overrasket over at det kom til brudd, ettersom avtalen er såpass ny som den er.

Oppgjøret går nå til mekling.

Telenor-frist

EL& IT Forbundet og NHO er også i gang med forhandlingene for Telenor-overenskomsten. Fristen er satt til i kveld klokka 22.00.

– Vi er optimister, sier forbundssekretær Reidunn Wahl. Ved starten av forhandlingene var avstanden mellom partene stor, men sjansen for å finne frem til en løsning i løpet av kvelden er gode, mener forbundet.

Forbundets forhandlingsutvalg ble valgt av landstariffkonferansen i fjor høst og ebstår av Per Gunnar Salomonsen, Esben Smistad, Helge Enger, Ronald Steen, Andor Drag og Astri Skare. Forhandlingene ledes av forbundssekretær Reidunn Wahl.

I dag ble også kravene på heisoverenskomsten og på Energi Norge-avtalen mellom Energi Norge og EL & IT Forbundet overlevert. Heisforhandlingene starter 13. mai og Energi Norge-forhandlingene 19. mai.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse