JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tekna sier nei til Allkopi

Tekna, Teknisk Naturvitenskapelig forening, har brutt med Allkopi fordi selskapet ikke vil opprette tariffavtale. I ettermiddag ringte ledelsen i Allkopi og ba om et snarlig møte med Fellesforbundet og Oslo Grafiske Fagforening.

Tekna, Teknisk-naturvitenskapelig forening, er landets største forening for akademikere. Foreningen har for tiden 48.000 medlemmer og er den andre av Allkopis store kunder som ikke ønsker å fortsette kundeforholdet sitt. Tidligere har forskningsstiftelsen Fafo vendt Allkopi ryggen.

Allkopi ber om møte

Kort tid etter at beskjeden gikk inn hos Allkopi, tok ledelsen kontakt med Fellesforbundet og ba om et snarlig møte, forteller Terje Fjellum, leder av Oslo Grafiske Fagforening, til magasinett.org.

Tekna skriver i klare ordelag hva foreningen synes om Allkopis fremgangsmåte da Fellesforbundet prøvde å inngå tariffavtale med landets største leverandør innen grafiske tjenester:

– Tekna kan ikke samarbeide med en bedrift der daglig leder uttaler at han oppfatter Fellesforbundet som et fremmedelement i bedriften, at han er imot avtalefestet pensjon (AFP) og at han ikke ønsker landsomfattende tariffavtale i virksomheten, sier økonomidirektør i Tekna, Ellen Fonnlid Larsen, til foreningens nettsted.

Grunnleggende rettighet

Retten til å organisere seg er grunnleggende og anerkjennes av partene i norsk arbeidsliv. Verdien av å organisere seg avhenger i stor grad av at det gis mulighet for opprettelse av tariffavtaler, skriver Tekna videre.

Tekna har avtale med Allkopi om levering av trykkeritjenester, men avtalen forplikter ikke Tekna til bare å bruke denne leverandøren.

Bruker andre leverandører

– Vi har informert Allkopi om vårt standpunkt, og at Teknas behov for trykkeritjenester må dekkes av andre leverandører, sier Fonnlid Larsen.

Vil du lese mer om konflikten? Klikk på linken til høyre.

Annonse

Flere saker

Annonse