JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tok farvel med Håvard Vederhus

NTL-medlem og leder i Oslo AUF Håvard Vederhus (21) ble gravlagt torsdag.

may.berg@lomedia.no

Håvard Vederhus ble drept på Utøya den 22. juli. Torsdag ble han begravet fra Grefsen kirke i Oslo.

Kirken var fylt, og et hundretalls sørgende sto utenfor kirken for å være med og ta farvel med 21-åringen som sammen med 76 andre mistet livet på Utøya.

To statsråder var til stede i begravelsen, kunnskapsminister Kristin Halvorsen og landbruksminister Lars Peder Brekk.

Usedvanlig talent

Håvard Vederhus ble i talene omtalt som et usedvanlig politisk talent. Han ble valgt til AUF-leder i Oslo i februar i år, og var bystyrekandidat for Oslo Arbeiderparti til høstens valg. Han studerte samfunnsøkonomi og jus ved Universitetet i Oslo. Han var også engasjert i kirkelig arbeid, og var blant annet kandidat til Oslo bispedømmeråd i 2009. Han er den yngste som noensinne har vært oppnevnt som medlem i et offentlig utvalg i Norge.

Kristin Halvorsen beskrev Vederhus som en sjelden begavelse; raus, humoristisk og kunnskapsrik, med en usedvanlig stor arbeidskapasitet.

– At han var blant de drepte, er en bunnløs sorg for oss, sa en svært beveget Kristin Halvorsen.

Omsorgsfull

Nestleder i Oslo AUF, Prableen Kaur beskrev Håvard Vederhus som en god venn og en omsorgsfull og dyktig leder, en éner, som ga plass for andre.

Annonse

Flere saker

Annonse