JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Transportarbeiderforbundet sjekker om 750 medlemmer har feil medlemskap

Transportarbeiderforbundet kan ha tapt store summer på feil i medlemsstatusene.
I disse dager går det ut brev til 736 medlemmer i Transportarbeiderforbundet som kan ha feil status registert. Det kan ha betydd store inntektstap for forbundet.

I disse dager går det ut brev til 736 medlemmer i Transportarbeiderforbundet som kan ha feil status registert. Det kan ha betydd store inntektstap for forbundet.

Lars Skjegstad

res@lomedia.no

Etter en gjennomgang forbundet har gjort av sitt eget medlemsregister er NTF usikre på statusen til 736 medlemmer som har fritak eller reduksjon i kontingenten. Det viser seg nemlig at flere har stått med en slik type medlemsstatus i flere år, deriblant er det registrert medlemmer med studentstatus i mer enn ti år.

De gruppene som kan få redusert eller fritak fra å betale kontingent er arbeidsledige, de som er på arbeidsavklaringstiltak, lærlinger, permitterte uten lønn og studenter.

Fritak eller reduksjon i kontingenten får også elever, uføre og pensjonister over 67 år, men disse vil ikke bli omfattet av oppryddingen i medlemsarkivet til forbundet i denne omgang.

Erling Magne fikk feil pensjon i 20 år – nå får han endelig etterbetalt pengene

700.000 i måneden

Kontorsekretær Andreas Lindrupsen i NTF, sier til Transportarbeideren at det kan ha gitt store inntektstap for forbundet.

– Nå skal nok ikke alle over til status som yrkesaktiv, og det er nok ikke alle som har en månedslønn på 41.492 kroner eller mer slik at de må betale den høyeste medlemskontingenten, men i verste tilfelle er kontingenttapet på 939 kroner måneden per medlem, sier Lindrupsen.

Det betyr at tapet for forbundet maksimalt kan ha vært nesten 700.000 kroner hver måned og nesten 8,3 millioner kroner per år.

Lindrupsen understreker imidlertid at forbundet ikke har hatt noen utgifter som skyldes eventuell feil status i medlemsskapet.

– Hverken arbeidsledige, de på arbeidsavklaring og permisjon uten lønn, betaler noe i kontingent. De betaler kun den faktiske kostnaden for forsikringene. Studenter betaler 250 kroner i semesteret og lærlinger ni kroner i måneden, men de bretaler for egne forsikringer. Forbundet har derfor ikke hatt utgifter på disse medlemmenes forsikring, sier han.

Har manglet sluttdato

Det er i utgangspunktet forbundets 20 foreninger som har ansvar for å ha kontroll på egne medlemmers status, men siden dette gjelder så mange medlemmer i så mange foreninger, har forbundet sentralt tatt tak og vil nå sende ut et brev til alle de 736 medlemmene man er usikre på statusen til.

Lindrupsen tror det er en enkel grunn til at det er blitt slik.

– Jeg tror det har skjedd fordi det ikke er blitt satt en "sluttdato" for statusen som gir kontingentreduksjon eller -fritak. Da ville medlemmet automatisk blitt satt til fullt betalende etter en viss tid, for eksempel når vedtaket fra NAV om arbeidsavklaringspenger går ut, sier han.

Reisetid er arbeidstid, bekrefter EFTA-domstolen

Må dokumentere

Innen 15. mars må alle medlemmene som har mottatt brevet fra forbundet ta kontakt med sin lokalforening for å gi beskjed om riktig status. Gjøres ikke dette, vil man måtte betale full kontingen allerede fra 1. april.

Den statusen må imidlertid dokumenteres, og NTF vil kreve bekreftelse fra NAV for de som er arbeidsledige eller på arbeidsavklaringspenger, mens lærlinger og studenter må vise student- eller elevbevis. I begge tilfellene skal det nå legges inn en sluttdato for når tiltaket eller studie- og skoleperioden er over.

Følger opp manuelt

Brevene blir sendt ut til den adressen medlemmet er registrert på.

– Vi har noen få som vi ikke har riktig adresse til, så disse vil følge opp manuelt. Enten med sms til de vi har mobiltelefonnummeret til, eller at foreningen følger opp lokalt, avslutter Andreas Lindrupsen i Transportarbeiderforbundet.

Oversikten viser at det er 266 med status som arbeidsledige, 323 på arbeidsavklaringspenger, 80 lærlinger, 37 i permisjon uten lønn og 30 studenter. I løpet av mars vil nok disse tallene se annerledes ut.

Regjeringen sier nei til pensjonsopptjening fra første krone

Annonse
Annonse