JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Wahl eneste kandidat

Transportarbeiderforbundets leder Roger Hansen stiller likevel ikke som kandidat til ledervervet i kollektivtransportkomiteen i Den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen ITF.
Asbjørn Wahl fra Fagforbundet blir trolig ny leder i kollektivtransportkomiteen i ITF.

Asbjørn Wahl fra Fagforbundet blir trolig ny leder i kollektivtransportkomiteen i ITF.

Roy Ervin Solstad

res@lomedia.no

Det betyr at Fagforbundets Asbjørn Wahl høyst sannsynlig blir valgt som ny leder for komiteen på ITF-kongressen i Sofia i Bulgaria i halv fem-tiden i ettermiddag, norsk tid.

Norsk hanekamp

Roger Hansen, leder i Transportarbeiderforbundet, ble tidligere i år forespurt om han kunne tenke seg å stille som kandidat til komiteledervervet i ITF. Noe Hansen takket ja til. Senere ble det klart at også Asbjørn Wahl, som i går takket for seg etter 16 år som 1. nestleder i veitransportseksjonen i ITF, også ønsket det vervet.

Noen norsk hanekamp blir det likevel ikke på møtet i kollektivtransportkomiteen nå i ettermiddag. Roger Hansen har nemlig valgt å ikke stille som kandidat likevel.

– Det var hele tiden usikkert om det kunne la seg gjøre å samle nok støtte for mitt kandidatur, og en åpen lederkamp mellom to norske organisasjoner, ville bare være ødeleggende. Jeg ønsker absolutt ikke noen kampvotering. Siden det nå ser vanskelig ut for meg å få flertall, har jeg valgt ikke å stille, sier Roger Hansen til Transportarbeideren.

Støtter Wahl

Nå stiller Hansen seg fullt bak Asbjørn Wahl som ny leder for komiteen før valget som skjer senere i ettermiddag.

– Vi støtter Asbjørn fullt ut, og ser ikke på dette som noe nederlag. Situasjonen er at norske organisasjoner er svært godt representert i de ulike ITF-organisasjonene. Det er heller ikke slik at Norsk Transportarbeiderforbund kan få alt vi ønsker oss, smiler Roger Hansen.

Uklart om kvinnene

Hvem som skal representere Europa i ITFs kvinnekomite, er derimot helt uklart i skrivende stund. Formiddagens møte i den komiteen, endte med et europeisk særmøte der det ble foretatt en avstemning mellom Sissel Karlsen fra Transportarbeiderforbundet og Susanne Gällhagen fra Svensk Kommunal. Resultater var kvart på to, norsk tid, fremdeles ikke klart.

Annonse
Annonse