JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Veteran kritiserer TV 2

Småpartier som Miljøpartiet De Grønne og Rødt får ikke være med i TV 2s partilederdebatter før valget. NRK slipper dem til.

Per Ståle Lønning er oppgitt og mener TV 2 oppfører seg udemokratisk.

TV-veteranen, som har jobbet både for TV 2, NRK og TV-Norge, sier til Klassekampen at det er et demokratisk problem at bare de etablerte partiene slipper til i TV-ruta.

– Les også: Kan bli slått ut av MDG

– Media stiller seg i veien for større politisk mangfold i Norge. Det er nesten litt utrolig, sier Lønning, og peker på at partilederdebattene har hundretusenvis av seere og er en viktig informasjonskilde for velgerne.

– Det er udemokratisk at mediene er med på å motarbeide mangfold i norsk politikk, mener han.

Mens ingen av de mindre partiene slipper til hos noen av TV 2s debattprogrammer, er situasjonen litt bedre i NRK. Der slipper Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Rødt til på den avsluttende partilederdebatten, men ikke på åpningsdebatten.

Både Rødt og MDG har på forskjellige meningsmålinger vært nære på å kapre en stortingsplass.

TV 2 opplyser til avisen at de kun slipper til partier som i dag sitter på Stortinget på de to partilederdebattene, og viser til at småpartiene får anledning til å være med i andre valgprogrammer, blant annet i en partilederutspørring. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse