JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil beholde soldatene i Afghanistan

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier hun gjerne skulle ha strøket setningen i statsbudsjettet om å trekke infanterisoldater ut av Nord-Afghanistan.

– Det er hva jeg tidligere har signalisert og hva jeg mener er hovedbudskapet i statsbudsjettet, som er rett. Vi kommer til å beholde en styrke på samme nivå som i dag, sier Strøm-Erichsen til Aftenposten.

Hun sier at forutsetningene for situasjonen i Afghanistan har endret seg etter at teksten i statsbudsjettet ble skrevet. Hun var nylig på besøk hos de norske styrkene i Afghanistan, og sier erfaringer derfra gjør at hun nå ville ha endret formuleringene i budsjettet.

– Vi er ikke der i dag at vi kan trekke noen ut, sier Strøm-Erichsen.

Afghanistan stiller selv med en bataljon på 500 soldater i området der de norske soldatene holder til. Norge hadde håpet at Afghanistan skulle levere enda en bataljon til området, men dette har det foreløpig ikke blitt noe av, forklarer ministeren.

– Dette viser at det er langt vanskeligere å planlegge denne type ting enn for eksempel mengden av studenter ved en høyskole, sier Strøm-Erichsen.

Formuleringen i statsbudsjettet ble trykket for to uker siden.

Styrken vil også neste år opprettholdes slik den står i dag, sier Strøm-Erichsen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse