JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke si om han går av

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke svare på om han går av dersom de rødgrønne taper valget.

– Jeg nøyer meg med å si at om det blir høyrepartiene, eller de borgerlige, som får flertall, er det de som bestemmer, sier Stoltenberg til VG.

Høyres leder Erna Solberg advarer ham mot å klamre seg til makten.

– Disse tonene har vi hørt fra Brundtland i 1989 og Stoltenberg I i 2001. Vi vet at Ap liker å klamre seg til makten, men han må innstille seg på at hvis det blir borgerlig flertall, så blir det borgerlig regjering, sier Solberg.

– Les også: Knapp seier til Jens

Stoltenberg legger til at det blir de borgerlige som bestemmer hva som skal skje dersom de rødgrønne ikke vinner valget.

– Stemmer man på et av de fire borgerlige partiene, får vi en eller annen regjering der Høyre og Frp er de to dominerende partiene, sier han.

Frp-leder Siv Jensen og venstre-leder Trine Skei Grande mener i likhet med Solberg at Stoltenberg må ta konsekvensen av et eventuelt valgnederlag umiddelbart. KrF-leder Knut Arild Hareide stiller seg på linje med sine borgerlige kolleger og sier at et ikke-sosialistisk flertall vil føre til en ikke-sosialistisk regjering. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse