Jakter ny leder i Oslo fylkeslag:
Ulrich har vært leder i fylkeslaget i 25 år - nå skal ny leder på plass
Ulrich Vollmerhaus slutter som leder i Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund sommeren 2017. Fylkeslaget har startet jakten på hans etterfølger.
NY LEDER: Tone Braanen (til venstre) og Marianne Vik i valgkomiteen har begynt arbeidet med å finne en ny leder for fylkeslaget.
Sidsel Valum
– Ulrich har vært på ballen. Han har vært rask til å gi svar og tilbakemeldinger.
Kommentaren ble overhørt da Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund arrangerte kurs 22. september, hvor en av de viktigste sakene var å forberede årsmøtet med valg av ny leder og nytt styre i begynnelsen av neste år.
• Høyre vil kutte ferieuke for ansatte over 60 år
Blir pensjonist
Det var i 1990 Ulrich Vollmerhaus første gang ble valgt som leder av fylkeslaget. Den tidligere læreren på Ulsrud videregående skole har «vært på ballen» i hele 26 år siden da. Hvert år siden 1990 har han blitt gjenvalgt. Men nå har han varslet sin avgang. Han har gått av med pensjon i lærerjobben, og synes det er på tide å få avløsning som fylkesleder.
På kurset delte de rundt tjue deltakerne seg i grupper som blant annet diskuterte hvilke egenskaper og kvalifikasjoner en ny leder bør ha. Tone Braanen og Marianne Vik i valgkomiteen oppsummerte:
– Hen, og jeg understreker hen, bør ha gode forhandlingsegenskaper, engasjement og erfaring fra fagforeningsarbeid, sa Tone Braanen.
Med i valgkomiteen er også Emrullah Gürsel, som ikke var til stede på kurset. Valgkomiteen skal sende ut brev til alle klubbene med oppfordring til å komme med forslag på kandidater til styre og ledervervet. Årsmøtet vil bli arrangert så tidlig som mulig på nyåret, men dato er ikke bestemt ennå.
• Nå er det ikke lenger lov å tvinge 67-åringer til å slutte
Klubb i vekst
Kjartan Berntsen, som deler klubbledervervet med Eva Brodersen på Oslo VO Helsfyr, fortalte om en klubb som etter streiken i 2014 har vokst fra ett medlem i Skolenes landsforbund til 26 i dag. Det jobber cirka hundre lærere på skolen.
Roger Vinje, lærer på service- og samferdsel på Etterstad videregående skole, og Tor Inge Ebeltoft Skaugrud, som er lærer på samme skole, presenterte seg som henholdsvis «høvding» og «nesthøvding», de er med andre ord leder og nestleder i SL-klubben. De fortalte om en vanskelig sak på skolen sin. Bystyret har vedtatt at det skal bygges ny verkstedbygning på skolen, noe utdanningsetaten stadig kommer med nye begrunnelser for ikke å iverksette.
– Det har vært tema på hvert medbestemmelsesmøte. Tip og elektro ble værende på Etterstad, og det likte utdanningsetaten dårlig. Først sa utdanningsetaten at skolen skulle samarbeide med et nytt hotell, og at saken måtte vente. Så fant de ut at Etterstad må ha studiespesialisering, og sa at verkstedsbyggingen måtte vente til det var på plass. Men skolen trenger nytt verksted uansett om det blir et nytt hotell eller studiespesialisering, sa leder for fylkeslaget, Ulrich Vollmerhaus.
• – Seniorene er de mest stabile arbeidstakerne
Verving, verving, verving
Andre nestleder Gunnvor Sen orienterte om forsikringsordningene til SL, og innledet til debatt om verving.
– Jeg er veldig klar for å gjøre noe med logoen til SL, sa Roger Vinje, som håper den blir fornyet når landsmøtet samles neste vår.
– Vi trenger noen nye gadgets. Kanskje bør vi få inn noe annet for unge enn linjaler og krus, la han til.
Mange hadde konkrete forslag, noe andre nestleder Gunnvor Sen sa seg takknemlig for.
• «Ingen grunn til at de over 60 skal ha mer ferie eller fordeler enn andre»
– Vi er veldig åpne for gode ideer. Send gjerne forslag inn til forbundet, sa hun.
Lene Ness i fylkesstyret foreslo at medlemmer av fylkeslaget må reise ut på høyskoler i distriktet for å verve. Hun lovte selv å reise ut allerede uken etter, og fikk med seg andre til å stå på liste for å bli med.
• 15.000 minstepensjonister går glipp av pensjonsøkning
• «Jeg er med i LO i all hemmelighet. Om jeg avslører det, er jeg redd jeg mister jobben»