JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ansvaret for kompetanse i arbeidslivet må ikke overlates til arbeidsgiverne alene

LO-sekretær Trude Tinnlund advarer mot at opplæring i arbeidslivet blir noe bare arbeidsgiverne holder på med.
KRITISK: LO-sekretær Trude Tinnlund lytter til Inger Lise Blyverket, direktør for forhandlinger og arbeidslivspolitikk i Virke.

KRITISK: LO-sekretær Trude Tinnlund lytter til Inger Lise Blyverket, direktør for forhandlinger og arbeidslivspolitikk i Virke.

Svein-Yngve Madssen

sym@lomedia.no

I en debatt under Arendalsuka, om å bruke arbeidslivet som læringsarena for integrering og livslang læring, understrekte Tinnlund at dette var et ansvar for partene i arbeidslivet og myndighetene.

– Samarbeidet ute på den enkelte bedrift er veldig viktig for å lykkes, sa LO-sekretæren og viste til utviklingen av LOs kompetansetillitsvalgte.

Hun ville også ha Vox, som er et nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk med særlig vekt på voksnes læring, enda sterkere med i dette arbeidet.

Se også: Videointervju med LO-sekretær Trude Tinnlund

Jakter arbeidskraft

I debatten beskrev Bjørn Arild Whisth, direktør ved Clarion Hotel Tyholmen, hvordan de måtte rekruttere fra utsiden av det ordinære arbeidslivet.

– Vi trenger nesten desperat, arbeidskraft. Så vi prøver å rekruttere fra de mange som faller utenfor.

Han erkjente at mange av dem ikke er verdensmestere i å skrive CVer, de trenger derfor andre muligheter til å få vise hva de kan. Blant annet i samarbeid med NAV og med hjelp fra Vox, har de med god suksess blant annet rekruttert flyktninger.

Inger Lise Blyverket, direktør for forhandlinger og arbeidslivspolitikk i Virke, bekreftet at mange av deres medlemsbedrifter har tilsvarende utfordringer.

Vurdering av opplæringen

Blyverket etterlyste et system for å vurdere all læring, uavhengig av hvor den skjer. Det er et ønske som LO-sekretæren deler. Ikke minst gjelder dette opplæringen som skjer i arbeidslivet, påpeker Tinnlund. Og Gina Lund, direktør i Vox, benyttet anledningen til å etterlyse et politisk initiativ for å få dette på plass.

Les også: LO vil øke statusen til yrkesfagene

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse