JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Boikott av Technip Singapore var ulovlig:

Tap for Industri Energi i Arbeidsretten

Også de juridiske dommerne skilte lag da de skulle avgjøre om Industri Energis boikott av Technip Singapore var lovlig.
Technip-skipet Deep Blue i arbeid.

Technip-skipet Deep Blue i arbeid.

Pressefoto fra Technip

torgny@lomedia.no

NHO hadde brakt Industri Energis boikottvarsel mot selskapet Technip Singapore inn for arbeidsretten. Industri Energi har tariffavtale med Technip Norge som leverer tjenester på norsk sokkel blant annet fra flerbruksfartøy. Dette er en utvikling hvor mindre og mindre av oljeservicearbeidet blir overført fra flytende rigger til slike fartøy. Det er Technip Norge som har kontrakten oljeselskapene.

• Industri Energi vil boikotte Technip Singapore

25 prosent under

Technip Norges fartøyer er for en stor del bemannet med folk ansatt i Technip Singapore. Industri Energi har forsøkt å få opprettet tariffavtale med dette selskapet, men har fått avslag. Technip Norge oppga i Arbeidsretten at de ansatte i Technip Singapore har et lønnsnivå som ligger 25 prosent under det som følger av Oljeserviceavtalen.

Når en ikke får opprettet tariffavtale, er det et lovlig virkemiddel å gå til boikott, og det har Industri Energi varslet at de vil gjøre og det er det varselet NHO har brakt inn for arbeidsretten.

• NHO drar boikotten for retten

Indirekte press

Flertallet i Arbeidsretten, dommerne oppnevnt fra arbeidsgiverne og to av de tre juridiske dommerne mener at «boikottens reelle formål er å virke som et indirekte press på Technip Norge for å tvinge fram endringer i tarifforholdet».

Mindretallet med Arbeidsrettens leder, Jakob Wahl og Tove Stangnes og Kjell Bjørndalen oppnevnt fra LO, er uenig med dette. «Boikottens virkninger for Technip Norge kan derfor ikke sannsynliggjøre at Industri Energi i realiteten har et annet formål med aksjonen enn å oppnå tariffavtale med Technip Singapore».

• Følg oss på Facebook og Twitter

Fullstendig uenig

– Vi er fullstendig uenige med dommen. Dette er som å kaste bensin på bålet, og vil føre til at vi bare kommer til å jobbe enda hardere mot sosial dumping på norsk sokkel, sier forbundssekretær Ommund Stokka i Industri Energi til LO-Aktuelt.

Han har lagt merke til at det er et stort mindretall i Arbeidsretten som støtter forbundets syn.

– Betyr det at dere ikke kommer til å følge dommen?

– Nei, vi kommer til å følge dommen lojalt og trekke varselet om boikott, sier Stokka.

• Få nyhetsbrevet vårt

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse