JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar LOs medlemsdebatt enda et skritt videre

LO sender i disse dager ut 420.000 eposter til medlemmer over hele landet og legger dermed opp til tidenes medlemsdebatt foran neste års LO-kongress og ikke minst stortingsvalget i 2017.
KICKSTART: Medlemsdebatten fikk en kickstart under Arendalsuka og LO i Agder arrangerte fredag en konferanse der flere forbund var representert med ledende tillitsvalgte, fra venstre Anita Johansen, forbundssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund, Vidar Hennum, nestleder i EL og IT Forbundet, Mimi Kvisvik, forbundsleder i Fellesorganisasjonen og Lars Johnsen, forbundsleder i Transportarbeiderforbundet.

KICKSTART: Medlemsdebatten fikk en kickstart under Arendalsuka og LO i Agder arrangerte fredag en konferanse der flere forbund var representert med ledende tillitsvalgte, fra venstre Anita Johansen, forbundssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund, Vidar Hennum, nestleder i EL og IT Forbundet, Mimi Kvisvik, forbundsleder i Fellesorganisasjonen og Lars Johnsen, forbundsleder i Transportarbeiderforbundet.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Startskuddet for medlemsdebatten gikk 17. august under Arendalsuka. I år er sjansene store for at du får en direkte og personlig invitasjon til å bli med på debatten. Det er nemlig gjort en omfattende jobb siden sist (2012/2013 red. anm.), ikke minst når det gjelder registrering av epostadresser.

– Vi har gått et steg lenger enn forrige gang. Nå tar vi kontrollen på selve logistikken, sier webredaktør i LOs informasjonsavdeling, Magne Svendsen.

Kontaktes direkte

I samarbeid med forbundene og LO Media sendes det derfor i disse dager ut 420.000 eposter til LO-medlemmer over hele landet. Det betyr at nærmere halvparten av medlemmene vil bli kontaktet direkte. LOs medlemsdebatt er en oponionskampanje der medlemmer i LO-forbundene inviteres til å si sin mening om hva som bør være LOs viktigste krav til politikerne. Ditt svar vil derfor kunne påvirke hvilke krav LO skal stille til partiene foran stortingsvalget i 2017. I eposten finnes det et avkrysningsskjema der du blir bedt om å krysse av for de fem viktigste kravene du mener LO bør stille til politikerne. Du kan også sende inn din mening til epostaddressen debatt@lo.no eller på SMS til 2030.

God start

En prøveutsending før sommeren til 44.000 lesere av LO Aktuelt, mange av dem tillitsvalgte, ga en respons på 7.000 svar.

– Det synes vi var en god start, sier Svendsen.

Før LO-kongressen i 2013 ble det sendt ut eposter til et sted mellom 250.000 og 300.000 medlemmer. Av disse fikk LO 27.000 tilbakemeldinger.

Rapport til repskap

Svarene skal danne grunnlaget for en rapport med oppsummering av debatten. Den vil bli laget rundt årsskiftet og deretter presentert på LOs representantskap i februar og senere på LO-kongressen i mai. De endelige prioriteringene gjøres av LO-kongressen.

– Vi opplever at det er stor entusiasme rundt medlemsdebatten. Det er en god måte å få diskutert politikken på, sier Magne Svendsen.

Vil ha ærlige svar

Forbundsleder i EL og IT, Jan Olav Andersen, håper og tror medlemsdebatten vil kunne påvirke partienes prioriteringer foran stortingsvalget.

– Vi vil ha ærlige svar på det vi lurer på om partienes politikk. I tillegg tro jeg at partiene påvirkes av det Norges største arbeidstakerorganisasjon spør om. Det er derfor ingen overdrivelse å si at spørsmålene legger føringer for hva som blir viktig for partiene i neste stortingsperiode, sier Andersen.

Flere muligheter

Ønsker du at flere kollegaer skal kunne delta i debatten kan du gjøre det ved å dele ut skjemaet på arbeidsplassen din, på kantina eller på fagforeningsmøter. Flere skjemaer kan bestilles på LOs distriktskontorer eller fra ditt forbund. Du kan også sende ut link til skjemaet til dine medlemmer på epost og eller på SMS (linker) og oppfordre dem til å delta.

Er du på Facebook eller Twitter – kan du dele, like og kommentere andres innlegg. Dette bidrar til å gjøre debatten synlig for dine venner og forbindelser.

Det er frivillig å delta i debatten og innleggene og opplysningene vil ikke bli brukt uten samtykke, eller benyttet til produktmarkedsføring eller videreformidlet til tredjepart.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse