JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klart for tre hektiske døgn i statsoppgjøret

Med frist ved midnatt onsdag 25. mai er Riksmekleren, staten og arbeidstakerne i gang med innspurten i tariffoppgjøret.
PÅ VEI INN: Forhandlingslederne (fra venstre) Petter Aaslestad (Unio Stat), Pål N. Arnesen (YS Stat) og Tone Rønoldtangen (LO Stat).

PÅ VEI INN: Forhandlingslederne (fra venstre) Petter Aaslestad (Unio Stat), Pål N. Arnesen (YS Stat) og Tone Rønoldtangen (LO Stat).

Ole Palmstrøm

oystein.braathen@lomedia.no

Forhandlingsdelegasjonene fra LO Stat, YS Stat og Unio kom til Riksmeklerens kontor kl. 10 mandag. Så lenge meklingen pågår har de taushetsplikt og kan ikke si noe om utviklingen, men de legger ikke skjul på at det er stor avstand.

– Det blir en krevende innspurt, og vi kommer naturligvis til å gjøre hva vi kan for å unngå konflikt, men vi må også forberede oss på det motsatte, sier Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat.

Skulle det bli streik, legger 3191 medlemmer ned arbeidet fra torsdag morgen.

(1.mai:) Rønoldtangen: – Tilbudet fra staten er en krigserklæring

Forberedt

Samme budskap kommer fra Unio Stat og YS Stat.

– Dette er en krevende mekling, men vi gjør alt vi kan for å få til en løsning. Dersom vi ikke klarer å komme til enighet, er streik et virkemiddel som vi vil ta i bruk, sier forhandlingsleder Petter Aaslestad i Unio Stat.

De tar ut nesten 2000 ansatte i første omgang.

YS har varslet plassfratredelse for nærmere tre hundre medlemmer. Uavklarte spørsmål knyttet til økonomi og pensjon må løses.

– Vi er enige om rammene for lønnstillegg, men uenige om hvordan tilleggene skal fordeles, sier leder i YS Stat, Pål N. Arnesen.

Annonse

Flere saker

Annonse