JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kamp om verv

Det blir ikke nestlederstrid i Rødt

Tirsdag kveld trakk Sofia Rana sitt kandidatur. Dermed går Sofie Marhaug seirende ut av kampen.
Sofie Rana ble foreslått som nestleder i Rødt, men har bestemt seg for ikke å ta opp kampen.

Sofie Rana ble foreslått som nestleder i Rødt, men har bestemt seg for ikke å ta opp kampen.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

I et Facebook-innlegg ga Rana beskjed om at hun vil fokusere på andre oppgaver og ikke er aktuell til å ta kampen mot Sofie Marhaug på det ekstraordinære landsmøte 24. mai.

Rana kommer likevel med kritikk av ledelsen i partiet på sosiale medier.

Hun skriver at «det er mange i Rødt som opplever at den øverste ledelsen ikke representerer grasrota og det politiske mangfoldet i partiet, og at det er viktig i et demokratisk perspektiv med flere ulike stemmer».

Likevel vil hun ikke stille som nestlederkandidat denne gangen, fordi hun har det «ganske fint» med det hun driver med nå.

– Jeg har et lite frikjøp i bystyregruppa og en kul jobb på Antirasistisk Senter. I den jobben kombinert med bystyret har jeg mulighet til å jobbe med mange spørsmål jeg er opptatt av. Etter å ha vurdert nøye, og veid fordeler og ulemper, har jeg kommet til at det er disse oppgavene jeg vil fokusere på nå.

Dermed tyder alt på at Sofie Marhaug blir ny nestleder i partiet, i tillegg til at konstituert leder, Marie Sneve Martinussen velges som permanent leder i Rødt.

Blant dem som heiet på Rana, er ifølge Klassekampen Rød Ungdoms nye leder Amrit Kaur, Oslo-politiker Siavash Mobasheri og Nordland-politiker Synne Bjørbæk.

Rana har vært en profilert Rødt-politiker i mange år, hun har også bakgrunn som tillitsvalgt i LO-systemet, som styremedlem i Norsk Kabinforening og tillitsvalgt i SAS.

Annonse
Annonse