JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Veireno har overtatt henting av avfall

Oslo har fått over 20.000 søppelklager

Over 20.000 klager har Renovasjonsetaten fått inn etter at søppelproblemene i Oslo har tårnet seg opp. Likevel har det kun gitt mulkt for hundre av tilfellene.
Veireno

Veireno

Werner Juvik

– Det er ikke noe mål for oss å gi mulkt, det er et middel for å komme i normal drift i henhold til kontrakten, sier kommunikasjonsdirektør Tone Dalen i REN til Aftenposten.

Ifølge avisen hadde REN registrert 21.462 klager. Hvis alle de hadde en avfallsbeholder, ville det alene gitt grunnlag for 21,5 millioner kroner i bot for hver dag de ikke ble tømt.

– Vi er mye mer opptatt av at det settes inn flere biler og flere mannskaper enn av å gi mulkt. I kontrakten står det at v i kan kreve dagmulkt. Vi gjør løpende vurderinger av hvor hensiktsmessig det er å kreve dagmulkt vurdert opp mot andre sanksjonsmuligheter i kontrakten, sier Dalen.

Slipper billig unna

Søppelfirmaet Veireno har i forhold til kontrakten sluppet veldig billig unna, for satsene ligger på 1.000 kroner per dag for avfallsbeholdere under 1.200 liter og 6.000 kroner for over.

REN har bare i oktober pålagt søppelfirmaet å betale ekstrakostnader for rundt 5 millioner kroner, opplyser de i en pressemelding.

Ikke bekymret

Veireno-eier Jonny Enger sier de selvfølgelig har budsjettert med ekstra oppstartsutgifter.

– Litt mer har det blitt, men det er full håndterbart.

Svenn-Erik ble syk og måtte slutte i jobben. Nå får han tidenes skattesmell

Uføre får økt pensjon og etterbetalt

Gjør du dette på julebordet, kan du miste jobben

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse