JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

ISS får kritikk i ny rapport

Vaskegiganten ISS har betalt ansatte for lite lønn, ifølge Arbeidstilsynet

Serviceselskapet ISS betalte for lite lønn og manglet oversikt over ansattes arbeidsmengde, ifølge en ny rapport fra Arbeidstilsynet.
ISS får kritikk av Arbeidstilsynet for ikke å ha oversikt over hvor mye de ansatte skal jobbe.

ISS får kritikk av Arbeidstilsynet for ikke å ha oversikt over hvor mye de ansatte skal jobbe.

Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte

Tilsynet har undersøkt arbeidsmiljøet for ISS-ansatte ved fem arbeidsplasser i Oslo: BI, Radisson Blu Scandinavia, Radisson Blu Plaza, Radisson Blu Alna og Thon Hotell Munch, skriver Dagbladet.

• Les også: Stuepiker forteller om en jobb de blir syke av

ISS har fått varsel om pålegg

Etter undersøkelsene har Arbeidstilsynet gitt totalt åtte varsel om pålegg. I rapporten avdekkes det at ISS-ansatte har fått for lite lønn, mellomledere har «ikke nødvendig kunnskap og kompetanse til å ivareta ansvaret» og det er manglende registrering over hvor mye de ansatte jobber. Ansatte forteller også om økt arbeidspress og at det forventes at de må jobbe mer på den samme arbeidstiden som før.

• Les også: Pensjonistene er forbannet og føler seg lurt

ISS tror det løser seg

– Etter vår menig er dette en helt udramatisk og konstruktiv rapport. Mange av disse problemstillingene er noe som renholdsbransjen kjenner godt fra før. Vi har fått pålegg før, og da har vi løst det på en utmerket måte, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Bjørneboe i ISS.

Han avviser at ansatte i selskapet har fått for lite i lønn, og sier det er en strid mellom NHO, ISS og LO, som har vært diskutert med Arbeidstilsynet lenge.

• Følg oss på Facebook og Twitter

Hotellene tar ikke i saken

Regiondirektør for Radisson Blu og hotellsjef for Oslo Plaza, Tarje Hellebust, sier til avisen at han anser rapporten som en sak mellom Arbeidstilsynet og ISS.

Få nyhetsbrevet vårt

• Les også: Så lite tjener en ansatt i Ryanair

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse