JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Godt å komme i gang

LO-leder Roar Flåthen konstaterer at arbeidstakerne «har ambisjoner» også i årets mellomoppgjør.

LO og Næringslivets Hovedorganisasjon møttes mandag ettermiddag i NHOs hovedkvarter for å starte forhandlingene om lønnsoppgjøret. Det er allerede på det rene at det kommer til å måtte bli et moderat oppgjør i år av hensyn til den konkurranseutsatte industrien. Likevel erklærte LO-leder Roar Flåthen at arbeidstakerne også i år har ambisjoner om å komme i mål med en slump ekstra i lønningsposen da han ble ønsket velkommen av NHO-sjefen, John G. Bernander.

– Det er godt å få kommet i gang med forhandlingene, sa Flåthen.

Han har tidligere med godt humør blankt avvist utspill fra arbeidsgiversiden om nulloppgjør og tilbud om femti øre i timen til dem som ikke har lokal forhandlingsrett.

Fra arbeidsgiversiden blir det pekt på at norske lønninger stiger, mens de i konkurrerende land enten står stille eller synker. Det taper Norges eksportrettede industri på, ifølge NHO.

Årets mellomoppgjør kommer til å handle om kroner og øre. Prinsippene fra fjorårets hovedoppgjør gjelder fortsatt. Det betyr at det også i år kommer til å bli krevd en pott i lav- og likelønn i tillegg til det sentrale tillegget.

Er ikke partene kommet til enighet i løpet av mars, går oppgjøret til mekling. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse