JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kjent for å stigmatisere

Statssekretær Laila Gustavsen synes ikke Frps utspill om å snu unge i døra hos Nav henger på greip.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Laila Gustavsen (Ap), statssekretær for velferdspolitiske saker i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, rister på hodet over Frps utspill om å snu unge sosialhjelpsmottakere i døra hos Nav.

– Fra prat til praksis

– Frp må gå fra prat til praksis. Det er pussig at de vil snu unge sosialhjelpsmottakere i døra hos Nav når de samtidig vil kutte i de aktive virkemidlene, som individuelt tilpassede kvalifiseringsprogrammer med blant annet norskopplæring og praksisplasser, sier Gustavsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)

– I stedet vil de samle folk til frokost for at de skal få utbetalt det de har krav på. Det er for lite målrettet og lite individuelt tilpasset. Alle er enige om at det må stilles krav til de som mottar hjelp, men da trenger man også kvalifiseringsprogram og norskopplæring, mener hun.

– Stigmatiserer

– Frp er kjent for å stigmatisere enkeltgrupper som alenemødre, nordlendinger, innvandrere og asylsøkere. Det er sånn de holder på, sier Gustavsen.

– Men når det gjelder fattigdomsbekjempelse, så har vel ikke akkurat regjeringen holdt det den har lovet?

– Man bekjemper fattigdom blant annet med individuelt tilpassede kvalifiseringsprogrammer. Over 7.000 mennesker er hentet ut av fattigdom slik. Vi satser også med bedre bostøtte og økte trygdesatser. Frp er i alle fall passive på dette feltet. Når det gjelder målet om å fjerne fattigdom i Norge, så kan man ikke ha en annen målsetting, avrunder Gustavsen. (ANB)

Annonse
Annonse