JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– KrF tar ansvar for barnefattigdom

Det er en skam antallet barn fattige barn ble fordoblet fra 2000 til 2006, mener KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Men han var sosialminister i fire av de seks årene.

– Jeg erkjenner at det er vanskelig å bekjempe fattigdom, og Kristelig Folkeparti tar sin del av ansvaret for denne utviklingen. Bondevik ba om unnskyldning for det i valgkampen 2005, sier KrF-leder til NTB.

Han er likevel sterkt kritisk til den rødgrønne regjeringen generelt og til SV spesielt etter forventningene som ble skapt i siste valgkamp. SV-leder Kristin Halvorsen ville utrydde fattigdommen i Norge, men er nå fire år etter blitt tvunget til å be om unnskyldning for ikke å ha innfridd løftet.

I Fafo-rapporten som ble lagt fram onsdag morgen, går det fram at antall fattige barn i Norge ble mer enn fordoblet fra 2000 til 2006. I samme periode som nordmenn flest har opplevd en formidabel inntektsøkning, har andelen barn i fattige familier steget fra 50.000 og 5,1 prosent til 85.000 og 7,9 prosent.

– Tallene gir ikke uttrykk for at samfunnet generelt har opplevd en velstandsøkning, men at det er blitt større forskjeller. KrF ønsker en tverrpolitisk enighet om konkrete og målrettede tiltak for å bekjempe fattigdom, sier Høybråten. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse